Thursday, January 27, 2011

Chinese New Year!

HEPI CHINESE NEW YEAR TO ALL CHINESE :)


Sempena cuti raye cine ni, kami pun bermula cuti mid sem. Waahh, seronok!

Tapi jangan leka bergembira, seminggu itu tidak lame.

Kena study! Study! Pasni ade lagi ujian yang lebih besar mase clinical.

Arrgghhh... Bertahan...

Whatever! Nak cuti puas-puas jugak..

Huhuhuhu...


Ok, esok pagi lepas subuh nana akan bergerak balek ke Melaka.

Bersama dengan rakan seperjuangan mase zaman skolah..

MAZNI ADIL..!


Kami mengharapkan perjalanan kami akan sentiasa selamat.

Untuk pengetahuan, kami akan menaiki kereta myvi.

Dari Kelantan ke Melaka.

Doakan kami selamat tiba :)


Selamat bercuti semua..

Adiiooossss ~~~


Read more...

Tuesday, January 25, 2011

Contest kami pose comey

ello readers.
ari ni nana jejalan kat blog. pastu ade prasan satu entri Ilan Ilyana yang die tagged nana untuk join.
So, sambil free mase ni, nana update la blog ni tok join satu contest yang dibuat oleh saudari AMNI




So, I'm joined....



salah satu syarat kena ade slogan, maka slogan nana ialah:
"kenapa saya join contest ini adalah kerana saya nak abdikan kenangan saye bersame rakan. Plus, saya tak penah beli or pakai 1st phone. Mesti pakai phone adek and now gune phone Farz Fairuz.. hehe.. Dannn, semestinye saye nak hadiah iphone tu supaya same cam iphone Farz Fairuz :) "


so, anyone interested to join boleh klik contest kami pose comey dan bace syarat-syarat yang telah disenarai hitamkan :)


anda di-tagged : Lea Isnawi (owh! anda sorang je coz saye xfollow banyak blog..huhu...)

ok.. gud luck guys.. I'm done ! :)





XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX





ok..ok.. now, nana nak update satu story..
malam tadi nana pi wakaf che yeh buy barang + menghabeskan duet..
and, keinginan nana nak buy satu sweater same cam Farz Fairuz da tercapai..
seronok sangat...! simple tapi nak same cam die jugak.. hehe
boleh la pakai same-same nanti.. tak sabarnye :P
tapi ade siket je yang tak same...
whatever ~
hehee :)


:: L O V E ::

Read more...

Saturday, January 22, 2011

malam kebudayaan india 2011

ello readers, 
last nite MKI superb !
ekceli last nite adalah first time and last time aku attend tok tahun ni..
berbaloi la bayar RM 10.. memang memerlukan belanja yang banyak dengan ape yang dieorang prepare tu..
aku penah menjadi bendahari pada suatu program..
so,tau la siket-siket mane yang perlu beli and bayar sewa semua..
dengan backdrop dieorang yang besar and macam-macam preparation lagi..
memang berbaloi..
dengan persembahan yang penuh semangat lagi..
wah, memang kagum!



congratulations guys!



Place: Dewan Utama USMKK
Event: Majlis Kebudayaan India 2011
Organizer: Persatuan Kebudayaan India USMKK
Date: 21 Januari 2011
Time: 9 malam














Read more...

i'm sick

i'm sick ! 
oh.. ekceli bukan aku jatuh sakit. tapi da bosan kot duk hostel ni.
aku nak jalan-jalan makan angin lak.. ape kate nanti pi oversea lak?
waahhh... banyak pulak duet aku nk sampai sane kan.
tunggu aku kawen ngan dato' je la.. hahahaa


ekceli sekarang ni aku patut membusy kan diri..
tapi kemalasan sangat membelenggu..
habes keje aku tak dapat disiapkan.. :(
camne nak jadi rajen ea??? errmmmm...


now, aku nga blog walking kat sumone page..
a bit interesting with some tips n fashion..
pandai betul die bergaya n pilih baju..
aku pun nak bergaya jugak..
lumrah oke!
perempuan suke untuk kelihatan cantik, menarik and da' BOMB !


aku nak ade a bit changes siket boleh x?
tapi aku perlu confident..
meh supply kat aku confident siket.. hehehe


mari berpakaian cantik tok MKI malam ni :)

MKI = Majlis Kebudayaan India.. aku tak penah attend pun before dis.. Missy Grapes la yg pakse aku attend ni.. Kena la bayar rm 10..
but it's oke! dis my final sem here, so enjoy je la..
wanna know who Missy Grapes.. Last sem ni baru aku rapat ngn die eventhough die coursemate aku .. Luv her coz she beside me when i've no one. Thanks Grapes !






Read more...

Saturday, January 15, 2011

One step forward

Hari ni aku da berjaya mengatasi rasa malas aku pegi wad tok collect data.
Ekceli aku memang malas. Tapi aku kuat kan jugak hati aku pi geledah kotak tok cari balek lab coat aku yang da setengah tahun tak berusik. Akhirnya jumpe jugak. Sebaik bersih lagi.. huhuhuuu


Sampainye dekat wad, aku tengok la folder nak identify mane patient yang berumur 60 tahun ke atas. Subjek tok research aku hanya untuk pesakit kat wad medikal yang berumur 60 tahun dan ke atas. Ntah macam mane aku dapat tajuk tu, bile pikir2 balek tak tau nak kaitkan dengan nursing macam mane.



~ Functional Disability among Elderly ~



Itu tajuk research aku. Mantap x? Ekceli tak berapa mantap pun. Aku hanya grab bile da ada idea. Alhamdulillah tak de masalah mase cari tajuk. But ongoing tok final thesis ni aku tak tau la. Hopefully sumenye ade penyelesaian. Terima kaseh pada male nurse yang da tolong aku memudahkan sesi soal jawab aku dengan pesakit tadi. Faham-faham jela bile deal dengan pesakit yang warga EMAS. Banyak sangat cerite yang dieorang nak kongsi sampai terlupa agenda aku jumpe dieorang. Tambah lagi aku lemah dalam bahasa ibunda kelantan ni. Bile tak paham, aku angguk je la. Hahahaa. Again, thanks to Mr Habil, male nurse kat 7 Selatan yang suke sangat sakat aku dari dulu sampai sekarang kalu TERjumpe.





xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Alhamdulillah xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx









Then, korang tau tak ape yang aku buat kat bilek lepas tu ????????







































ofkos la aku buka laptop kan. Aku mesti aku bukak laptop sehari sekali paling least pun. So, dengan mase yang aku 'free' kan tu, aku pi usha website yang berkaitan dengan......
























PERKAHWINAN




























Wah, nampak macam excited lak aku pi tengok web-web tu. Aku usha hantaran, mekap, kad undangan n etc la yang berkaitan. Bile tengok-tengok...
Adoooiii.... Memerlukan belanjawan yang banyak. Aku tak keje lagi ni.. Sape ade pengalaman, bak mai la share majlis yang save budget. Aku rase duet lepas kahwin lagi memerlukan.. Errmmmm ~


Read more...

Tuesday, January 11, 2011

i phone


Waktu dan ketika itu aku sedang main i-phone syemok


Saje je aku nak update blog ni. Hari ni I-Phone syemok rosak. Hantar kedai kena charge RM 80. Ntah ape yang mahal sangat pun aku tak tau. Bile tanye syemok ape yang orang tu betol kan, die kate buka phone tu balek je. Motif sangat sampai RM 80? Mungkin syemok cite tak penuh. Malas aku nak tanye detail-detail sebab syemok macam bengang je nak cite. Baek bagi aku kan duet tu sebab still tak oke lagi phone tu. Duet JPA yang tak masok lagi ni, aku memang pokai sangat-sangat. Addeehhhh ~~~~

Pastu aku suggest, bak mai la i-phone tu aku pakai kan. Sebab aku tak de la gune tok ntah macam-macam games. Sebab aku tak suke main games sangat pun. So, komfem tak rosak phone tu dengan aku except if jatuh je la. Haha.....
Syemok minta i-phone 4 plak da. Amboi... Simpan duet tok kawen je. Tak kawen la nanti kiteorang kang. Hahahahaa.....

Aku harap i-phone syemok akan kembali sehat dan dapat 'bersiar-siar' release tensen seperti dahulu :P


Read more...

Saturday, January 1, 2011

Tahun 2011 beserta WISHLIST ~

video
Rakaman Bunge Api Kuala Lumpur oleh Syemok..

Hari ini bertarikh 1.1.11 HEPI NEW YEAR 2011 everybody! Unfortunately, aku hanya menyambut kedatangan tahun baru hanye dengan tidur di bilek. Haha. Ekceli aku da tertidur mase calling dengan syemok. Agak-agaknye aku tertidur pukul 9 malam camtu if tak silap la.

Bile terjage je bilek da gelap dan aku tertidur bersarung sweater. Memang cuaca tak menentu sekarang. 5 minit ujan then oke then ujan semule. Sejuk la bile malam-malam, tu yang tertidur dengan sweater. Aku terjage da pukul 12 lebih nak dekat pukul 1 pagi da. Ohhh.. Saye da terlepas nak countdown masok 1.1.11.. Haha. It's oke. No big deal. Panjang umor kite ketemu lagi pada tahun baru yang akan datang.

Bile tahun baru je mesti semua sibuk pasang niat and azam baru kan. Ni wishlist aku tok tahun 2011, insyaallah:
  • Buat yang terbaek untuk semester akhir
  • Bergraduasi dengan ijazah di genggaman
  • Dapat pekerjaan yang halal
  • Dapat income untuk tampung kehidupan semasa dan akan datang
  • Hubungan bersama syemok yang akan sentiasa happening

Read more...