Thursday, September 29, 2011

First time in life KEJE!

Elo my all dears! :)

Wey, aku hari ni hari pertame keje! :D

Sejujur-jujurnya, aku tak penah keje selama hidup aku.

Ni la first time keje tok sementara.

Aku tak terpikir pun nak terus berkerja sebagai ape tugas aku sekarang.

Aku fresh grad nurse. Sekarang nurse ni da btumbuh cam cendawan.

Semua hosp da sponsor student sendiri.

Aku sponsorship dari JPA pun tak tentu akan dapat keje.

So, amek la mane2 keje sebagai sementara.


Hidup perlukan duit babe!

So, first time ni aku hepi.

Tak de keje yang tak penat.

Tapi friendly je rakan setugas, so tak de la rase penat sangat.

So, go on with new life!

p/s: Kepada syintee, jangan risau akan saye oke! :) 


Read more...

Monday, September 26, 2011

Aku da grad rr!

Salam all readers.

Lame betol tak update blog ni.

Actually, aku baru lepas konvo 22 September 2011.

SARJANA MUDA SAINS KESIHATAN (KEPUJIAN)

KEJURURAWATAN

After 4 years study baru dapat tittle tu. Phheewww ~

Malas nak cite lebih-lebih.

Yang follow hanya abah, nenek, adek 2 org & syintee.

The day before konvo, sempat naik bukit bendera je.


Ok la, biar gambar je yang berbicara :)

Keadaan TM Resort Tanjung Bungah

Bukit Bendera

Beli tiket naik Bukit Bendera

Teropong view Penang ~

Zubair after die konvo.

Mulakan pagi dengan mandi kolam resort

Mandi manda sebelom upacara konvo

Syintee pakaikan Jubah & Topi :)

Me lepas keluar dewan

Bersama rakan seperjuangan

Dengan rakan Sains Forensik daku :)

Dengan my LOVE lepas keluar dewan

Dengan nenek sebelah abah!

Dengan abah! Tenkiu2!!!

Bersama adek bongsu ~

YEAY!!!! ~

Adek konvo lepas UPSR :p

With Syintee sebelum check out dari resort

Area Queensbay b4 chow dari Penang!
Comey ork speck tu! Spec Syintee.. hehe

To all yang sudah berkonvo & akan berkonvo,

tahniah diatas kesabaran & kepayahan korang menamatkan pengajian.


Read more...

Saturday, September 10, 2011

Raya KOBOI 2011

Kawan-kawan tersayang..

Da lame kite tak bertukar cerita kan?

How raya you all? Fun tak?

Tapi mesti tak boleh tanding zaman kanak-kanak korang kan?

It's true ok! Duet raya saya RM 50 sahaja.

Kalu kanak-kanak dulu mesti beratus kan.

Saya tak de baju baru raya pun. Pakai ape yang ade je

Kalu siapa tengok, konfem kate ni bukan baju baru kan?

Yela, baju raya beli tahun lepas, tapi bukan pakai tok raye pertama pun.

Tahun ni pakai balik tapi pakai mase raye pertama :)

It's ok. Tetap maintain hepi je.

Lagipun syintee tak cuti mase raye pertama.

Raya ke 7 baru cuti.

So, kami pun berjumpe unplanned.

Just because yang aku ade interview kat Petaling Jaya.

So, need to go there.

Then, luangkan mase hampir smggu dengan syintee..

Check out our activities:

Tempat - Zoo Negara, Muzium Negara, 1 Utama

Pakaian - Baju & Seluar raya baru


Baju - Angry Bird biru

Seluar - Jeans biru


 Ready to watch movie 'Hantu Bonceng'


 In front of Zoo Negara

Fee to enter for adult RM 25 with mycard


 In Muzium Negara with fee RM 2


 Jongah ape jang? Hehe


Kait buah kelapa :P

  
Depan replika kapal karam.

Pameran Khazanah Kapal Karam sehingga Januari 2012


Time for me back to Malacca


Bye syintee!

Luv u more!


Read more...