Monday, February 28, 2011

Reception ~

Selamat pagi readers!
Da lame nana tak update blog ni kan.. Takde cite yang menarik pun, sebab nana cume insan biase, bukan luar biasa. huhu

Reception? Nana punye ke?
Eh, bukan la. Nana kan artis, kena la berahsie tak leh bagitau..
heheee

Ekceli, hujung minggu ni nana menghabiskan ujung minggu dengan berada di sungai buloh, umah family boboy a.k.a farz fairuz
Menolong ape yang boleh ditolong tok majlis reception angah.
Alhamdulillah, sumenye da selesai..


Memang penat, sume orang penat. Tapi tu tak boleh dijadikan alasan tok bergoyang kaki oke. Nak kate nana ni rajen, nana biasa je.
Kebenarannye, nana sangat malas. Haa, terbongkar sudaaa ~
Tapi nana ni jenis tak kesah nak menolong. Orang suro buat tu, nana buat tu. Suro buat ni, nana buat ni. Jangan la kate nana saje nak tunjuk rajin tok tambat hati mak mentua ye. 
Nana tak reti pun nak amek ati orang tua camne. hehe


Hari sabtu memang hari kemuncak segala persiapan. Pada waktu malamnye ade majlis tahlil lepas isya'. Tapi nana dengan boboy escaped kol 8 tok pegi beli tiket bus balek Kelantan. Mak mentua tau kami escaped. Mane boleh kuar senyap-senyap kan. Nanti ape-ape jadi kat kami lagi susah kan? :)


Lepas beli tiket, pi cari sudu plastik dadih. Mak mentua pesan suro beli. Dapat jugak jumpe, syintee da bising mane nak cari malam-malam ni. Mase tu da 9 lebih. Kedai pun da siap-siap nak tutup kan. Lepas beli tu, kat seberang jalan ade MCD. Syintee kate die lapar tak lunch lagi. Nana pun teman syintee makan. Nana sempat makan nasi da tengahari tu. Siap makan, kami pun balek umah.


Sampai uma da 10 lebih, dekat pukul 11 malam da. Konfem-konfem majlis tahlil da abes kan. hehee..
Nana sampai umah, terus tolong kemas + basuh segala pinggan, mangkuk, senduk, kuali and pelbagai lagi laa... Memang da sangat padat kat dapur tu. Nak duduk rehat pun, punggung da tak sempat panas da ke hulu hilir. Tapi fun la sebab bile da abes kemas kol 1 pagi tu, nana ngan syintee pakai inai same-same. Sangat best spend time camtu.. Ermm, rindunyee ~


Pukul 2 lebih, kami keluar pegi uptown pulak berlima. Yang pasti nana sorang gurl. Nana, syintee, abg syintee (acik), fitri (spupu syintee) & faiz (adek fitri).
Korang tau kan kami berdue pakai inai. Kami berjalan dengan inai ditangan oke. Tak penah dibuat orang kan? Hahaaa.. Siap ditegur sebab kami pegi cari inai yang da siap tu. Tapi bukan tok kami. Tok pengantin pakai. Nak tau kitaorang balek pukul bape? Lepas balek uptown pegi minum air 3 Layer Tea + makan-makan roti. 5.30 pagi baru sampai umah. Nana memang da ngantok, sampai terus masok tido.


Esok pagi nye bangun pukul 8 pagi terus gosok baju nak pakai tok reception. Sambil gosok-gosok tu, nana dengar mak mentua da bising menantu tak bangun lagi. Adeeehhhh... Nana da bangun,tapi gi gosok baju terus, tak tunjuk muke baru bangun tido kat mak mentua lagi. Kan mak mentua da bising. Hehehee


"Amboi nana, ko tengok jam pukul bape. Baru nak bangun"
"Nana pegi gosok baju terus, ni baru siap"
"mane tapis teh yang panjang cm kat kedai mase ko kemas-kemas malam tadi?"
"Mane ade tapis teh camtu mase kemas malam tadi"


Dengan muke yang tak basuh, gigi tak gosok lagi, mulut berbau, rambut serabai, nana pi turun dapur.. hahahaaa


Majlis reception berlansung dan telah selesai. Gambar? Masalah teknikal, tak de langsung gambar kat Nana. Kena tunggu orang lain upload je kat facebook. Tapi gambar nana kalu ade pun just 2,3 keping kot. Pengantin lagi important kan. Nana pun da sampai Kelantan kol 7 pagi tadi. Bukan main lagi merengek kat syintee tak mo balek Kelantan malam tadi. Sungguh, nana tak nak balek Kelantan daa :'(
Sediihhh... Nak cepat bersatu dengan syintee.. Heheee 

Segala kesulitan dan masalah, akan dijadikan pengajaran untuk reception kami pulak nanti..
Doakan tok kami ye :)


Aktiviti bile menunggu... Bagus kan. Mengisi mase dengan membaca 'MASKULIN' 

Here we are: 25 February 2011.

Bile kami escape, pi teman boboy mam MCD. Cian syintee kite ni sibuk sangat sampai tak sempat nak makan lunch pun. Mase ni nga dinner.

Kami escape lagi, pi makan pizza pulak. Makanan kenduri abes da, kami lunch pun tak sempat. Mase ni ktorang Hi-Tea kat pizza. Syintee ngantok, tido kol 6 pagi.

Aku pun tak dapat nak makan lunch jugak. Aku pun ngantok gak, tido 5.30 pagi.

Here we are: 27 February 2011

Kami lagi. KLIK !


Read more...