Monday, January 14, 2013

Nearly 1 months already. Check it out !

Assalamualaikum . . .  

Ni nak update tok checklist nearly 1 month da kn. Jom check sama-sama :)


Tarikh :
Nikah - insyaAllah bulan __ :) - CONFIRMED !
Malam berinai - After nikah insyaallah - CONFIRMED !
Resepsi - esoknye lepas majlis nikah - CONFIRMED !
Bertandang - insyallah 2/3 minggu selepas majlis resepsi - CONFIRMED !

Tema :
Nikah - Maybe Kuning Air/Cream/White. Tak confirm lagi
Resepsi - Theme purple pink. Outfit might be light pink
Bertandang - Theme White + Tiffany Blue/light siket dr Royal Blue

Legal Documents :
Kursus Kawen - DONE !
HIV test - pending
Borang kebenaran nikah - pending
Dokumen-dokumen berkaitan - pending

Venue :
Nikah - Kg halaman, Sepang - CONFIRMED !
Resepsi - Kg halaman, Sepang - CONFIRMED !
Bertandang - Desa Coalfield, Sg Buloh - CONFIRMED !

Catering/Canopy :
Nikah & Resepsi - Masak sendiri. Chefnye makcik sendiri, nanti baru diskus lauk ape :)
Bertandang - Ncik tunang yg akan uruskan. Masih dalam perbincangan dengan Catering lagi.

Pelamin :
NIkah & Resepsi - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Bertandang - pending

Photographer :
NIkah & Resepsi - 
Bertandang - 
Outdoor - 

Wedding Outfits :
Nikah - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Resepsi - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Tudung - Butik/Own
Veil - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Shoe - Butik/Own
Accessories - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)

Bertandang :
Dress - pending
Tudung - pending
Veil - pending
Shoe - pending
Accessories - pending

Make Up :
Nikah & Resepsi - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Bertandang - pending

Doorgift :
Nikah - xde
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Bunga Pahar/Bunga Manggar :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Hantaran :
Bilangan dulang Lelaki - maybe 11 dulang
Bilangan dulang Perempuan - maybe 13 dulang

Cincin & Gelang Utk Nikah :
For Him - Cincin pending
For Her - Gelang pending

Invitation Card :
Guest for both sides - DONE ! (Booking paid ! Wait for draft)
Lambat lagi, boleh kayuh perlahan-lahan lagi :)

Cake :
Hantaran - pending
Majlis potong cake - pending

Jurunikah/Pembaca Doa/Saksi :
Jurunikah - pending
Saksi - pending
Pembaca doa semasa Resepsi - pending
Pembaca doa semasa bertandang - pending

Hand bouquet :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Guest List :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Kompang/Entertainment :
Kompang - pending
CD of song/PA system - pending

Pengapit/Bridemaids/Bestman :
Nikah - pending
Resepsi - pending 
Bertandang - pending 
Bridemaids - pending
Bestman - pending

Bilik Pengantin :
Katil - pending
Decoration - pending
Bunga Rampai - pending

Facial/Massage - pending. Harus ke? huhu

Honeymoon :
Date - pending
Location - pending
Bukan dalam mase terdekat lepas majlis. Nak kumpul cuti, dan boleh cuti lame2 :)


Checkout tok barang hantaran pulak. Beri pendapat kalau rase tak relevan. hahaa

For Him:

  1.  Sireh Junjung - CONSIDER DONE la
  2. Al-Quran - belum beli lagi , Rehal - DONE, Tasbih - belum beli lagi
  3. Perfume Set - DONE ! Siap abg tu balut ngan reben lagi, pastu aku minta free lebih siket, dpt la perfume tok aku pakai sekali. hehe
  4. Jam - DONE ! Da beli couple set mase Tunang dulu. Mase tunang juz gune one side je. Aku da gune pun jam tu :)
  5. Wallet/Belt - Syintee kate xpayah beli, bukan nak pakai sgt even dompet tak de pun. Nanti cari dompet lain tok pakai. Tok hantaran katenye juz pinjam angah punye je yg maseh belum gune mase hantaran kawen dulu. CONSIDER DONE !
  6. Baju/Seluar - belum cari lagi. Pilihan adalah casual sbb syintee keje pun pakai uniform je kat hospital tu.
  7. Kasut - DONE !
  8. Camera/barang lain - Maseh dalam angan-angan aku yg nak camera tu sebenarnya. Tp hantaran letak kat For Him. Pending sebab tak decide lagi
  9. Kek - CONSIDER DONE !
  10. Buah - CONSIDER DONE !
  11. Coklat - CONSIDER DONE !

For Her:

  1. Sireh Junjung - CONSIDER DONE !
  2. Bunga Pahar - DONE !
  3. Telekung - DONE !
  4. Facial Set - DONE !
  5. Handbag - DONE!
  6. Kasut - belum cari lagi
  7. Kek - CONSIDER DONE !
  8. Buah -CONSIDER DONE !
  9. Coklat - CONSIDER DONE!

Thats all tok checklist kali ni.. Mau tido suda :)

Gudnite frenz.. mmuuuaacckkksss :x

2 comments:

nur hatta said...

Nana da nak kawen yer xlame lg...tahniah yer...:)

Nafardz said...

thx dear :)