Tuesday, February 25, 2014

Masih Setia Menanti Hari Kelahiran :)

Serius raseb nervous sangat.. Tapi dalam masa yang sama, macam nak cepat-cepat je bersalin ni.. hehehee

Hari ni da masuk 37 minggu 5 hari da.. Apa-apa tanda masih tak kunjung tiba..

Tapi kalau sakit kelengkang tu, mase start masuk 36 minggu da saket da. Susah sangat nak bangun bila time da duduk, pastu nak jalan, punya la rase berat sangat kaki ni nak angkat..

Start 36 minggu jugak la, kaki sembap yang teruk jugak.. Tak suka tengok.. buruuuukkk.. hahahaa.. Selipar dan kasut pun jadi sempit da. hehehee

Sakit belakang? Rasenye da lame rase sakit belakang bile time baring pastu nak bangun. Memang rase cam nak patah la pinggang ni.. Tapi rasenya sakit ni bukan tanda-tanda awal bersalin sakit belakang pinggang tu..

Tanda awal bersalin lagi yang da muncul, of course la kepala baby da turun ke bawah. Sejak semalam da rase contraction da, tapi tak de la 5 minit sekali dalam 1 jam. Contraction pun masih mampu bertahan lagi..

Berdebar betul bile nak masuk 38 minggu tok minggu ni.. Apakah pengalaman yang menanti kelahiran pertama ini? Harap-harapnya segalanya dipermudahkan.. Beg baby macam da siap packing.. Lgi 5% je kot.. Beg mummy die je xsiap lagi.. Sebab sumenye masih perlu dipakai seperti baju, kain and others. Kita ni bukan la byk baju sangat. Baju pn semua da sempit da dengan pengembangan badan selama 9 buulan lebih ni.. hehehee..

Doakan kami semoga segalanya dipermudahkan ye :)






Read more...

Friday, February 7, 2014

Menghitung hari :)

Dup Dap... Dup Dap...

Tick.. Tick.. Tick.. 

Bile loceng nak berbunyi ni.. hahahaa..

Counting days ~ 



Ni gambar mase 34 weeks and 3 days :)

Due 13.03.2014.. 

Berdebar-debar mommy ngan daddy tunggu ni.. hehee

Doakan kami berdua dapat tempuh dengan selamat ye..

Read more...