Saturday, December 18, 2010

CLICK

Aku bosan. So, aku just CLICK and follow the flow. Gile tak aku?
So, just see what i'm already CLICKED..!
You can oso try.. Hehe





Read more...

Friday, December 17, 2010

Pengembaraan

Yoosshhh....!!!!
Baru-baru ni pegi bercuti dengan geng PLKN... Syiookkk sebab dapat capture pic banyak-banyak..
LOKASI: MUZIUM TENTERA DARAT PORT DICKSON
BAYARAN: FREE ~





pas jalan-jalan ngan dieorang, aku kuar dengan syemok pulak..
LOKASI: ONE UTAMA
DESCRIPTION: pening kot jalan sane.. banyak kali sesat dowh ~
uuuhhhhhh ~
ape-ape pun still enjoy dengan pic kanak-kanak ribena..
huhuhu
Check it out..!








Berakhir suda percutian semester 7 aku...
sedihnye..cepat betul mase berlalu...
Slamat kembali belajar semua :)
 


Read more...

Wedding Yob

Last 2 weeks, aku baru start cuti semester 7. Aku gerak dari Kelantan pada 2 Disember 2010. Last minute decide nak follow my Syemok gi Pahang ikot rombongan pihak lelaki si YOB, kawan Syemok hari Sabtu 4 Disember 2010. Check it out ~

on the way ~

Bosan kot.. Aku main game ~
Syemok & Wan mse kat Petronas ~
Mase kat Petronas ~
KAMI ~
Driver Zaem ~

Aku paling tak suke gambar ni sbb tak bawak tudung coklat :(

Syemok & Yob before akad ~

Syemok pengapit ~

Mereka sekawan: Wan, Boboy, Yob, Zaem, Jep
Yob & Faezah
Kami bakal menyusul.. hehe

Read more...

Biodata kami pulak

Pagi yang sejuk bile bangun je tido, Cik Lea da tag aku tuk buat biodata pulak. Tetibe pale die ting tong ingat zaman dahulu kala. Haha. Ape-ape pun bile aku free ni, aku layan je la kan. So, check our details here :)

BIODATA NANA

 Nama diberi: Nadrah Binti Jamaludin
Nama bermaksud: Keemasan
Nama mukabuka: Gurlish Nana
Tarikh lahir ke bumi: 15 April 1988, jam 0409
Berat mase lahir: 2.39 kg
Berat 2010: 45.00 kg
Umur: Depend pada tahun bile korang nak kire
Alamat: 2531-1, KM 13, Kg Surau Batu, Paya Dalam, 75460 Melaka
Aktiviti kesukaan: Shopping ~ Makan angin ~
Perkara yg tak disukai:  Keadaan yg kesesakan dan kebisingan ~
Untuk menghubungi: just send email to nana_funky88@yahoo.com


BIODATA FARZ

 Nama diberi: Muhammad Fairuz Bin Samdin
Nama bermaksud: Kepujian, Batu Permata
Nama mukabuka: Farz Fairuz
Tarikh lahir ke bumi: 25 Jun 1988, jam 1200
Berat mase lahir: 2.60 kg
Berat 2010: 68.00 kg
Umur: Depend pada tahun bile korang nak kire
Alamat:No 34, Jalan PJS 2c/10, Taman Dato' Harun, 46000, Petaling Jaya, Selangor. 
Aktiviti kesukaan: Makan angin ~Konvoi bersame rakan
Perkara yg tak disukai: Orang yg langsi ~
Untuk menghubungi: email kn pada farz_wra@yahoo.com.my


So, selamat berkenalan korang. :)


Read more...

Wednesday, November 24, 2010

Cinta yang tak boleh di'lisan'kan


Ok, aku terbace status Cik Lea Isnawi yang kate ade contest kat SINI. Aku pon usha la web tu. Then, aku bace cerite Cik Niza pasal suka duka percintaan die. Aku tersentuh ngan cite die.

Kesimpulan aku: Berapa lama perkenalan bukan pengukur untuk tumbuhnye bibit-bibit cinte. Cinta itu hadir tanpa kite sedari. Kite tak akan sedar pun bile masa ia berputik. Dan perasaan cinta itu tak boleh digambarkan dengan kata-kata.

Seperti kisah aku yang hanye berkenalan di alam maya hanye 8 bulan tapi itu pun jarang contact. Aku sedar pun bile tengok die suda berpunye, tibe-tibe aku rase cam jeles dan aku sampai terniat die mesti jadi milik aku. hahaa. Tapi aku terima je sebab aku ingat die cume kawan bagi aku. Lagipun, aku pun bersama seseorang ketika itu. Langit tak akan selalunye cerah. Aku keseorangan dan pada ketika itu aku hanye ade die untuk aku luahkan segala perasaan dan masalah ku. Perhubungan aku dengan die tak ubah seperti menjadi pendengar yang setia antara satu sama lain. Tak lama kemudian, perhubungan die pun mengalami masalah dan die juge keseorangan. Juz in 2 months, ntah macam mane kiteorang ni da ade relationship. Sebab die tak tanye ape-ape pun tok declare ngan aku. Tibe-tibe tukar name panggilan je. Huhu

Aku suke die, maka aku terima die sebab aku memang ade terniat nak memiliki die. Siapa tau rupenye ini CINTA. Aku tak penah tau ape tu Cinta. Sebab tu aku tak penah kate "Aku cinta kamu" pada sesiapa. Tapi dengannye, aku boleh sebut "Aku cinta kamu" dengan yakin sekali. Perasaan itu datang tibe-tibe pada waktu tengahari masa best-best landing atas sofa. Mulut aku mumbling n sebut banyak kali dalam hati "Aku sayang die". Berulang kali aku sebut ayat tu. Dan tibe-tibe, ayat "Aku cinta die" kuar dari mulut aku. Adakah ini kata hati ku??? Jika benar, ini kali pertama aku merasa begini.

Ape pun, aku suda berkeyakinan bahawa die adalah tujuan ku untuk hidup yang seterusnye. Bile aku perlukan kawan, die temani aku. Dan bile aku perlukan penghibur, die menghiburkan aku. Dan bile aku perlukan seseorang untuk ku berlindung sepanjang hayatku, aku harap die juga akan hadir ketika itu. Apa yang ku inginkan hanya lah membina sebuah istana yang penuh dengan kaseh sayang, cinta, bertolak ansur, menghormati, dan kepercayaan.

Insyaallah ~ 

Read more...

Monday, November 15, 2010

Sakit jiwa kah aku ? ?

 Ingin melihat kamu sentiasa di depan mata ku.


Hari ini aku rase sedih yang teramat dengan posting. Kenape aku tak teruskan dengan minat aku yang lebih kepada Matematik, Add math or akaun boleh la kot. Kenape aku tersimpang jauh dari minat aku? Aku rase budak skola aku dan kawan-kawan matrik aku tau yang aku lebih minat pada matematik. Ada kawan skola aku sampai tak pecaya bile aku kate sekarang aku study course Nursing. Arrggghhh ~ Da la jawab exam bulanan Biologi pon sampai menangis atas kertas soalan. That time, aku MENYESAL kenapa tak tulis surat pindah kelas Akaun. Sekarang, aku MENYESAL kenape aku maseh terime course ni walaupun setelah diberitahu oleh ayah aku yang aku dapat Nursing, aku menangis sebab aku memang TAK MINAT ape-ape berkaitan Sains. KENAPA AKU MASEH DISINI? SUDAH TAON AKHIR? wawawawawaa...soobb...ssooobb..ssooobbb...

Mood aku memang down. Sudah 2 malam tak boleh nak tido. Rase cam tido-tido ayam je. Dekat kol 4 pagi baru nak lena, then kol 6 pagi da bangun bersiap pegi posting. Aku rase berdebar-debar, anxiety level aku meningkat sehingga maximum. Tak pernah aku rase cam ni. Adekah kerana aku tak boleh nak berhadapan dengan CI aku? Esok adelah hari terakhir aku posting sem ini. Sem 7? Sudah jauh aku melepasi rintangan yang sukar untuk diterime otak aku. Aku YAKIN, aku SANGAT TEROK untuk semester ini. Rakan 1 batch aku, andai aku tak dapat ber'graduate' dengan kalian, aku akan doakan kalian akan sentiasa berjaya.

Dengan mood aku yang tak stable ni, perut aku rase tak selesa cam nak mual pon ade. Kepala da terasa pusing-pusing dengan masalah ditambah pula dengan aku yang tak cukup tido. Bile aku nak bangun dari kerusi dan menuju ke katil untuk berehat, dengan tibe-tibe DDUUMMMMM ~ AAAUUUWWWW ~
Kepala aku terhantuk kat katil yang double decker ni. Adeehhh... Seperti genjatan elektrik Electroconvulsive Therapy (ECT) yang diberi rawatan pada pesakit-pesakit mental, aku hilang ingatan seketika tentang masalah aku. Bile sakit, mesti teringat nak mengadu kan. Aku teringat kat SYINTEE. Tapi aku tak boleh nak mengadu sekarang sebab die tengah keje. Tak nak ganggu.

Teringat segala pahit manis memori kami. Aku rase da banyak menyusahkan die. Maaf syintee sebab kehadiran ku hanye seperti bebanan dalam hidup mu. Tapi kaseh sayang dan cinta yang ade, aku akan beri sepenuhnye untuk kamu sebagai balasan segala kepayahan kamu untuk menjage hubungan kite. Terlalu banyak kekurangan yang ada dalam diri aku dan banyak juga perangai aku yang tak disukai oleh die.. Jika disenaraikan, pasti tidak akan boleh dinomborkan. UNCOUNTABLE. Tapi, jika kamu minta untuk aku senaraikan kekurangan dan keburukan kamu, aku tak dapat menulis walaupun hanya 1 sifat. Kemarahan mu yang dikatakan keburukan mu, bagi aku tiada buruknye kerana kemarahan kamu akan sentiasa bersebab untuk kebaikan diri ku dan perhubungan kite. Siapa pun kamu, aku terima dengan hati yang terbuka. Kamu tiada buruknye pada mata ku. Aku akan cube untuk jadi seseorang yang disukai dan disayangi oleh mu sentiasa. Sesungguhnye setiap individu itu tiada yang sempurna.

"Meeting you was fate, becoming your friend was a choice but falling in love with you I had no control over."


 Kau yang teristimewa di hati ku. Tiada lain. I PROMISE!



Read more...

Sunday, November 7, 2010

Mai Bersanding


HARAP - HARAP KAMI TIDAK AKAN BERSANDING DENGAN AIR MUKE CAM TU. HAHAA !!


Read more...

Saturday, November 6, 2010

Nafardz Junior


Nanti aku nak amek gambar baby aku camni jugak. Hehe. Cute sangat!

Dalam 2,3 hari ni aku asek tengok kat Facebook orang letak profile picture gambar ultrasound baby. Tak tau la aku berapa bulan baby dieorang tu. Bahagie nye dieorang dapat baby yang pertame kan. So, dengan semangatnye aku pi search pasal ultrasound ni. Dari situ aku tau kenape nanti aku kena buat ultrasound. Hehe
  1. Nak tau due baby la. Bile da tau mesti tak sabar nak tunggu mase tu kan.
  2. Nak tau mungkin tetibe aku dapat kembar ke. Hehe. Aminn. Dapat kembar pun seronok jugak. Huhu
  3. Nak kena tau yang kandungan aku nanti membesar dengan normal.
  4. Nak tau juga kedudukan placenta. Tu medical term, melayu die orang panggil uri. Mane la tau kan, tetibe placenta tu melilit kat leher janin ke. Kan bahaye tu. Kena tau supaya boleh la buat langkah-langkah seterusnye.
  5. Nak kena tau jugak pertumbuhan janin dan untuk kenalpasti kalau-kalau ade kecacatan fizikal.
Itu sebab-sebab kenape aku perlu buat ultrasound bile aku pregnant nanti. Haha. Da senarai siap, kelas gitu !
Then, mesti korang nak tau jugak kan bile kite kena buat ultrasound. Aku pon nak tau jugak. Mai kite google same-same. Haha

Minggu ke 5/6/7 - Waktu ni kite boleh tau kalau-kalau kite pregnant luar rahim. Or medical term nye "ectopic pregnancy"


Minggu ke 10 - 14 - Pada waktu ni semua yang pregnant seeloknye buat ultrasound tok konfem due dates baby. Mase ni pon da nampak soft marker kalau ade abnormal kromosom. Macam syndrome Down.


Minggu ke 18 - 20 - Mase ni tok check baby membesar dengan normal. Minggu ke 22 boleh predict sex baby tapi not possible 100% oke. It depends pada kedudukan baby, cecair amniotic baby dan ketebalan perut mother.


Minggu ke 28 - 40 - Bile ade komplikasi or masalah pada baby, waktu ni recommended.

Itu saje untuk entry kali ini. Pasal untrasound je sebab lately banyak tengok picture ultrasound baby orang. Haha.




Gambar ni gambar ultrasound baby boy. Bukti ??
Tengok kat pointed arrow kat gambar tu. Tu gambar penis. See, it's baby boy. Hehee :)








Gambar sebelah ni pulak, gambar ultasound baby girl. Bukti ??
Tengok kat pointed arrow kat gambar sebelah.
Itu bahagian labia. See, It's baby girl. Hehehe :)




Aku pulak yang cam seronok tengok gambar-gambar ultrasound ni. Siap google segale. Abes nota psychiatric aku. Adeehhhhh~~~~
Sem depan aku update lagi pasal pregnancy + baby oke! Sem depan aku posting kat antenatal pulak. Huhu. Seronok-seronok. Tapi tak tau kenape bile exam paper ni la markah yang rendah. Haha. Tak pe, pasni aku dalami betul-betul. Haha...
Cumil kaannnn...... ^__^

   
Read more...

Friday, November 5, 2010

Gara-gara "AWAK"

Brekpes mase first time ngedate. Credit to my bro coz bg cupon McD.

Pagi ni aku bangun awal dari biasa. Wah, apekah yang da rasuk? Haha
Ekceli nak kotakan janji dengan Lew Ya Hui tok pi beli kasut baru yang sepatutnye kuar semalam. Tapi tak jadi pulak. 
Tak lame pastu, syemok call. Die keje shift pagi ari ni. Aku dengan terpisat-pisat pon angkat call. Biase la aku kalu bangun tido memang tak boleh nak cakap ape, kuar bunyi je. Hahaa. Bukan bunyi dengkur oke ! Aku tak berdengkur. Haha. Yakin jerk. Maksud aku bunyi yang aku iyekan jela ape syemok cakap. Kalu tak silap aku die tanye baru bangun ke, then die suro bangun. Kalu tak silap la. Haha.

Then, dengan cepat kepala otak ku berfungsi. Owh! Malam tadi kiteorang ade bermasam muke. Aku baru teringat. Puncenye: "AWAK"

Aku panggil die WAK, the same time die ade cakap something. Aku ingat die tak perasan. Rupenye die perasan. Sungguh tajam pendengaran die kan. Aku memang nak die dengar pon. Lepas tu je terus die terdiam. Aku tak sempat kate ape-ape.

Pagi ni bangun-bangun tido je, aku mesej die:

Aku:  Nak merajuk lg boleh?

Die:  Merajuklah yang oi..Muaahhhh...

Aku: Emm, ok fine. Nak bawak diri la. Ma kuar sekarang. Tak bawak digi. Bye2

Die:  Dah maa kater nak majuk.. Kuar tu elok2.. Muaaaaahhh

Aku: Kawan tak jadi kuar

Die:  Ok syintee.. Muaahhhh

Die langsung tak pujuk aku. Ni yang rase nak merajuk sebulan ni. Salah ke aku tibe-tibe aku menggedik nak panggil "AWAK" ? Aku salah ea. Ok, sori !

Bile aku panggil "AWAK" itu bermakne aku da tak sayang & tak cintakan die. Kalu itu yang die nak anggap. Oke !

Read more...

Thursday, November 4, 2010

Minggu yg suram di Kelantan.


Rindunye saat-saat best minggu lepas. Minggu ni my love tak de disisi. Teringat minggu lepas sepanjang hujung minggu dari pagi ke malam bersame sane sini. Hehe. Miss him a lot.

Adeeiii... First time rase tak leh nak berjauhan da. Sebelum ni oke je. Penangan die sangat hebat. Macam angin amarah die jugak. Kalu die da marah, orang pun takot da. Hahahaa. Sori dear, i ngutuk you pulak. Hehe.

Sape pun kamu, saye tetap sayang kamu tau. Betul! Tak tipu pun. Hehe.

Rindunye saat-saat minggu lepas..





Read more...