Thursday, December 12, 2013

Booking 3D/4D Confirmation :)

Yeay !! Rase happy sangat sebab dapat pujuk hubby nak buat scan. Berjaya pujuk tu da satu hal, berjaya confirm kan booking satu hal lagi :)

Hooo yeay!! Hoo yeay!!! : D

Ramai da tanya gender baby ape. Jawapan dapat bagi, TAK TAHU. Hehee..
Pasni boleh da bagitau gender, tu pun kalau baby tak malu nak tunjuk kat mama dengan papa yee minggu depan ni.. Hhehehe..

Malam tadi da pun sampai depan klinik tok survey kawasan die dekat area mane. Jalan memang tak susah. Klinik tu memang tepi jalan besar je, so, memang awal-awal da perasan klinik tu dekat situ. Awal-awal tadi da suro hubby check jadual die, thanks to kawan die yang tolong tengok kan jadual sebab hubby cuti hari ni. hehee
Hubby kate 21 hb Disember 2013, die keje pagi. Ok, kite kat sini da smiling face tengok kalendar booking sebab petang semua kosong lagi. Yeaayy !!

Ape tunggu lagi, terus proceed booking..

D A N . . .  . . . .  .


CONFIRMED :)

Kat sini kita share jugak waktu Minggu yang sesuai untuk scan. Refer gambar di bawah : - 


Dan, kita share jugak tentang ini : -




Read more...

Monday, December 9, 2013

Survey 3D/4D Ultrasound - 26 weeks 4 days



Weehee..
Lame beno tak update blog ni.. tapi tak ape, janji takde la bersarang sangat.

Kali ni nak cite pasal survey klinik yang menyediakan servis 3D4D scan baby yang berbaloi dan puas hati..
Mula-mula sekali, faham kan dulu ape 3D and 4D yang kite cari.. Kebiasaannya kite dengar scan 2D, 2D ni yang biasa kita lihat gambar hitam putih. Yang ni saya penah scan mase Antenatal Checkup dekat Klinik Kesihatan Taman Medan. Mase tu, bru bpe mggu ntah. Lupe, tapi organ semua da fully developed. Baby siap lambai-lambai tangan lagi, tapi sayang hubby tak dapat tengok sekali. Dan tak de pun print out picture untuk bagi hubby tengok. Hubby cume tau daripada wifey die bercerita sahaja.. Heheee

3D pulak memang da banyak sekarang ni dengan teknologi yang canggih kan. Rasenye mesti da tau.. Dengan 3D, kecacatan baby boleh dikesan seawall dalam kandungan lagi. Memang boleh nampak baby dari pelbagai sudut dan lebih puas hati..

4D pulak adelah video pergerakan 3D. 
Contoh gambar 2-Dimension

Contoh gambar 3-Dimension
Kite pun buat blog-walking dan baca pengalaman-pengalaman bagi mereka yang pernah buat 3D4D ni tok dapatkan klinik area yang tawarkan dengan harga yang masih dalam budget. Tapi banyak-banyak survey ni, hati ni da tertarik-tarik tok pegi scan dengan sonographer yg famous dari bloq-walking sepanjang 2,3 hari ni.. Semua customer sangat puas hati dengan layanan dan servis yang diberikan oleh sonographer Miss Jezzlyn.

Daripada blog-walking, ape yang dapat disimpulkan yang harga masih dalam range budget J Itu yang penting. Hehee. Biasa la, first baby, memang teruja la nk buat scan2 ni kn.. Tahun lepas pny blog-walking, harga RM100 dengan dpt 1 printed out 3d, and CD. Dalam CD ade berpuluh-puluh gambar and video 3D baby inside your womb. Waaahhhh.. Tapi tahun ni punye blog walking, jumpe harga RM120. Ok la tu, mahal RM20 daripada tahun yang sudah.

Call and wechat dengan hubby, tanya boleh tak nak booking.. Heee, nampak tak ade sifat tak sabar disitu? Hehe.. Hubby kate usha dulu klinik dekat kawasan mane. Nanti bile da booking, tak de la sesat sampai lewat sampai. Ok! Deal dengan hubby, usha tempat dulu. Minggu ni baru 27 weeks. So, sempat lg sebelum 30 weeks. The best shoot untuk 3D4D ni mase kite 26 weeks – 30 weeks.

Antara tempat yang nak di-‘usha’ ialah: -

  •  Klinik Fauziah & Rakan-rakan, Desa Ampang 15, Persiaran Desa Ampang,Taman Sri Ampang, 51000 Kuala Lumpur *** jarak dari rumah dari Google Maps – maybe dalam 30 minit dengan traffic semasa.. 
  • Poliklinik An-Nisa’, No 5, Jln BPP 8/1, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor. *** jarak dari rumah dari Google Maps – maybe dalam 30 minit dengan traffic semasa..
  • Klinik Umra, 18, Jln Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, Shah Alam, Selangor.
    *** jarak dari rumah dari Google Maps – maybe dalam 18 minit dengan traffic semasa..


Read more...

Tuesday, October 1, 2013

~ Sambutan Anniversary 12 Mei 2013 ~


Hye Readers,

Long times no sharing stories right? :)

Juz wanna share photo of us with you all :)

Enjoy !

Pray for our happiness ok dear :)
Nikah: 11 Mei 2013

Tempat: Kg Bharu Lanjut, Sepang










Resepsi: 12 Mei 2013

Tempat: Kg Bharu Lanjut, Sepang







Read more...

Monday, January 14, 2013

Nearly 1 months already. Check it out !

Assalamualaikum . . .  

Ni nak update tok checklist nearly 1 month da kn. Jom check sama-sama :)

Tarikh :
Nikah - insyaAllah bulan __ :) - CONFIRMED !
Malam berinai - After nikah insyaallah - CONFIRMED !
Resepsi - esoknye lepas majlis nikah - CONFIRMED !
Bertandang - insyallah 2/3 minggu selepas majlis resepsi - CONFIRMED !

Tema :
Nikah - Maybe Kuning Air/Cream/White. Tak confirm lagi
Resepsi - Theme purple pink. Outfit might be light pink
Bertandang - Theme White + Tiffany Blue/light siket dr Royal Blue

Legal Documents :
Kursus Kawen - DONE !
HIV test - pending
Borang kebenaran nikah - pending
Dokumen-dokumen berkaitan - pending

Venue :
Nikah - Kg halaman, Sepang - CONFIRMED !
Resepsi - Kg halaman, Sepang - CONFIRMED !
Bertandang - Desa Coalfield, Sg Buloh - CONFIRMED !

Catering/Canopy :
Nikah & Resepsi - Masak sendiri. Chefnye makcik sendiri, nanti baru diskus lauk ape :)
Bertandang - Ncik tunang yg akan uruskan. Masih dalam perbincangan dengan Catering lagi.

Pelamin :
NIkah & Resepsi - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Bertandang - pending

Photographer :
NIkah & Resepsi - 
Bertandang - 
Outdoor - 

Wedding Outfits :
Nikah - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Resepsi - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Tudung - Butik/Own
Veil - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Shoe - Butik/Own
Accessories - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)

Bertandang :
Dress - pending
Tudung - pending
Veil - pending
Shoe - pending
Accessories - pending

Make Up :
Nikah & Resepsi - Bella D'Touch (DEPOSIT DONE)
Bertandang - pending

Doorgift :
Nikah - xde
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Bunga Pahar/Bunga Manggar :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Hantaran :
Bilangan dulang Lelaki - maybe 11 dulang
Bilangan dulang Perempuan - maybe 13 dulang

Cincin & Gelang Utk Nikah :
For Him - Cincin pending
For Her - Gelang pending

Invitation Card :
Guest for both sides - DONE ! (Booking paid ! Wait for draft)
Lambat lagi, boleh kayuh perlahan-lahan lagi :)

Cake :
Hantaran - pending
Majlis potong cake - pending

Jurunikah/Pembaca Doa/Saksi :
Jurunikah - pending
Saksi - pending
Pembaca doa semasa Resepsi - pending
Pembaca doa semasa bertandang - pending

Hand bouquet :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Guest List :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Kompang/Entertainment :
Kompang - pending
CD of song/PA system - pending

Pengapit/Bridemaids/Bestman :
Nikah - pending
Resepsi - pending 
Bertandang - pending 
Bridemaids - pending
Bestman - pending

Bilik Pengantin :
Katil - pending
Decoration - pending
Bunga Rampai - pending

Facial/Massage - pending. Harus ke? huhu

Honeymoon :
Date - pending
Location - pending
Bukan dalam mase terdekat lepas majlis. Nak kumpul cuti, dan boleh cuti lame2 :)


Checkout tok barang hantaran pulak. Beri pendapat kalau rase tak relevan. hahaa

For Him:

  1.  Sireh Junjung - CONSIDER DONE la
  2. Al-Quran - belum beli lagi , Rehal - DONE, Tasbih - belum beli lagi
  3. Perfume Set - DONE ! Siap abg tu balut ngan reben lagi, pastu aku minta free lebih siket, dpt la perfume tok aku pakai sekali. hehe
  4. Jam - DONE ! Da beli couple set mase Tunang dulu. Mase tunang juz gune one side je. Aku da gune pun jam tu :)
  5. Wallet/Belt - Syintee kate xpayah beli, bukan nak pakai sgt even dompet tak de pun. Nanti cari dompet lain tok pakai. Tok hantaran katenye juz pinjam angah punye je yg maseh belum gune mase hantaran kawen dulu. CONSIDER DONE !
  6. Baju/Seluar - belum cari lagi. Pilihan adalah casual sbb syintee keje pun pakai uniform je kat hospital tu.
  7. Kasut - DONE !
  8. Camera/barang lain - Maseh dalam angan-angan aku yg nak camera tu sebenarnya. Tp hantaran letak kat For Him. Pending sebab tak decide lagi
  9. Kek - CONSIDER DONE !
  10. Buah - CONSIDER DONE !
  11. Coklat - CONSIDER DONE !

For Her:

  1. Sireh Junjung - CONSIDER DONE !
  2. Bunga Pahar - DONE !
  3. Telekung - DONE !
  4. Facial Set - DONE !
  5. Handbag - DONE!
  6. Kasut - belum cari lagi
  7. Kek - CONSIDER DONE !
  8. Buah -CONSIDER DONE !
  9. Coklat - CONSIDER DONE!

Thats all tok checklist kali ni.. Mau tido suda :)

Gudnite frenz.. mmuuuaacckkksss :x

Read more...