Saturday, March 26, 2011

Bergaduh dapat mengenali pasangan

Hye dears! Nak gosip tak?


Mai la duk dekat-dekat.. Cakap siang pandang-pandang..
Cakap malam dengar-dengar...


Sedih...sedih... 


Bukan hari ni.. tapi semalam..Now ok da..


Nak tau story????


I gaduh ngan my hubby :(


Sediihhh.. Sampai termimpi yang bukan-bukan..


Bila da gaduh tu kn, i terus tido..awal jugak la dalam pkul 9++ malam..


Tibe-tibe dapat mimpi yg scary.. i mimpi i nak luahkan ape yg terbuku ni kat Cik Lea..
u! u masok dalam mimpi i la.. hehe


Unfortunately, i mimpi i terjatuh..Sangat tinggi kot tmpat yg kiteorang pegi tu..


Mesti korang penah experience camne rasenye hati ni bile jatuh dari tempat yg tinggi kan..


Terus i terbangun dari mimpi tu dgn heart beat yg sgt laju dalam pukul 2 pagi.. Perrhhh...xleh nak cite lajunye.. huhu


Terus je call hubby and nak say Sori coz buat silap kat die..


I xnak la i tinggalkan die tanpe sempat cakap sori pun..


Sori sangat syintee! :(


So, in view of yours: korang rase bile bergaduh ni korang dapat lebih mgenali pasangan tak?


For me, actually YES! Bile gaduh, kite dapat tau ape sebenarnye yg pasangan kite ingin kan.. Bile gaduh, the true self of ur pasangan akan tertonjol..


Dari situ, korang boleh nilai sama ada korang boleh terime ke tak kekurangan yang ada pada diri pasangan korang..


Alhamdulillah, kami dapat selesaikannya dan berbaik semula and tertido same-same dalam pukul 3.30 pagi.. ^_^



p/s: We are looking forward for our first anniversary on 2 April 2011.. Pray for our happiness..



Read more...

Thursday, March 24, 2011

Si comel

hey... hey... hey...


i da abes posting neonate & paediatric... weeehhhhuuuuuuuu ~


hepi bebenor... begitu cepat mase berlalu..


now, 4 more weeks for final exam for final semester...


owh, xsabarnye nak abes kan blaja ni..


but, next week ade posting lagi...


kite akan ke Klinik Kesihatan Bachok untuk 4 hari seminggu dlm sebulan..


So, dalam 16 hari kite pun abes la posting komuniti..


yeay!!! yoosshhhh !!!! ~




Read more...

Sunday, March 20, 2011

Contest Sweet Couple yg Paling Cool & Comel

Thanks to ilan ilyana sebab sudi menge'tag' nana tok join contest ni.. 

Nga free ni, so moh le kite join contest ni..

Nak tau detail boleh click kat banner bawah ni..


So, gambar yg nana nak pertaruhkan ialah:





jengg....











jeennnggg....


















jeennngggg.....



Simple je.. Cool? Comel? Tak tau nak kata..


Yang boleh di kata kan.. terima kaseh tak terhingga kepada syintee sebab sanggup menunggang motosikal dari Petaling Jaya untuk datang ke Kelantan semata-mata untuk bertemu dengan saya..



Jauuhh kan? 



Susah kot nak jumpe orang yang sanggup bangun seawal 5.30 pagi tok bertolak dari Petaling Jaya..



Terima kaseh syintee!



Lokasi: Pantai Cahaya Bulan, Kelantan



Read more...

Tuesday, March 15, 2011

Andai awak tahu *_*





Setiap kali awak kena siap tuk pegi keja, saya akan call awak. Da bangun? Da siap iron baju?

- Andai awak tahu, saya nak jaga awak. Saya nak bangun kan awak, iron kn baju awak..














Malam sebelum tido saya pasti akan tanya awak, esok awak keje shift bile?
Kadang-kadang tu saya da siap tanya shift awak tuk seminggu and siap catat dalam kertas.

- Andai awak tahu, saye buat camtu sebab saya sangat nak ambil tahu kehidupan awak. Kehidupan awak, kehidupan saya!














Bila setiap hari dapat dengar suara awak, kadang-kadang saya lupe nak tanya awak sihat tak? awak ada masalah?

- Andai awak tahu, saya sentiasa nak awak sihat dan temani saya sepanjang hayat saye. Awak tau kan? Saye nak awak ada :'(














Bila awak tegur saye even slow talk pun, saya tak berani pandang mata awak, saya diam je, saya tak dapat nak jawab soalan awak sampai awak naik marah.

- Andai awak tahu, itu kerana saya tahu saya silap. Saya tahu, setiap teguran awak ade sebab dan kebaikannya terhadap diri saya dan perhubungan kite.














Kadang-kadang saya tanya soalan yang same berulang kali, then awak mesti kata "macam la tak tau.."

- Andai awak tahu, saya cuma risaukan awak dan saya cuma nak pastikan ape keputusan awak.














Saya selalu merajuk ngan awak kan? Awak mesti da bosan melayan kan?

- Andai awak tahu, saya cume nak perhatian daripada awak. Tapi bukan bermakna awak perlu bersama saya 24/7 setiap masa. 














Awak, saya keras kepala kan? ego kan? degil kan?

- Andai awak tahu, saya nak tahu sejauh mana kesabaran awak melayan karenah saye. Saya lembut awak jika kena pada tempatnya. Saya tak ingin menyusahkan awak.














Jika antara kita ada ditakdirkan tuk bertemu dgnNYA, saya harap DIA lebih sayang kan saya.

- Andai awak tahu, saya akan lemah tanpa awak. Awak LELAKI, saya percaya awak lebih kuat dari saya jika saya tak dapat temani awak lagi.














ANDAI AWAK TAHU, SAYA SAYANG AWAK.
SAYA NAK AWAK ADA UNTUK SAYA.
MENANGIS DAN BERGEMBIRA BERSAMA SAYA.
HANYA AWAK YANG SAYA MAHU
DAN SAYA SENTIASA ADA UNTUK AWAK.







Read more...

Sunday, March 13, 2011

Mimpi yang pahit.

Salam dears!

Story ni berlaku semalam pagi..
Semalam hari sabtu, maka ujung minggu kan tak da claz..
So, memang menyambung je la tido + cuaca yang mengizinkan dengan hujan yang menyamankan.. hehe
Tibe-tibe nana terjage dengan dada yang turun naik..
GELISAH..
TAKOT..

Kenape??

MIMPI ITU..!
Kerana mimpi itu :(

Nana mimpi ade perempuan lain minat kat farz..
Depan mata nana die berkepit ngan farz..
Isskkk...Isskk 

Kali ke 2 kot dapat mimpi yang upset camni..
Apakah maknanya???

Sape tau??

p/s: Harap dijauhkan perkara yang tidak elok berlaku ~ Errmmm ~


Read more...

Friday, March 4, 2011

Angau kottt ~

Exhausted gile berdepan dengan thesis yang tak siap-siap lagi ni..
Arrggghhhhhh....
Sampai aku rase nak biarkan je biar terbengkalai..
Bila da penat, ingat nak landing-landing atas katil sambil melelapkan mata.
Tapi tak bleh... Asal???

Bila tutup mata, terbayangkan syintee..
Bila terbayang syintee, angin rindu mula menjelma..
Bila da rindu, rase nak ade depan mata..
Bila rase nak ade depan mata, ade yang tibe-tibe aku balek Petaling Jaya nanti..
Haahahahaahaaaa....

Serius!
Aku tak boleh nak lelap coz terbayang kan saat bersama dengan syintee..
Mukanya, rambutnya, matanya, hidungnya, mulutnya, janggutnya, susuk tubuhnya, jenakanya, suaranya, gelak tawanya...
Haaiiii... rindunye.....
Errmmmm...


p/s: Blog ni khas tok my LOVE LIFE.. Tengok kat header pun da boleh tau..


Read more...

When ???

Bila ? Bila ? Bila ?
Masa yang ditunggu-tunggu..
Entah bila ia akan berlaku..

Jom layan lagu ni..
BILA by MARSHA:

Tiap hari
Semakin hati bertanya
Bila oh bila
Cinta kan lebih bermakna

Tiap janji
Ku pegang sehingga kini
Bila oh bila
Permata menghias jari

Setiap kali ku tanya kau kata “sabar sayang
Yang tertulis ini memang jodoh kita, tunggu lah”
Tapiku dah bayang masa depanku
Tak mahu yang lain cuma kamu

Bila Oh bila
Bilakah harinya itu

Bila oh bila
Kau dan aku kan bersatu

Aku angankan gaun putih itu
Tetamu senyum lihatku didamping mu
Bahagia bilakah harinya itu
Ooo ooo ooo ooo ooo ooh
Ooo ooo ooo ooo ooo ooh

Tapiku dah bayang masa depanku
Tak mahu yang lain cuma kamu
Bila Oh bila
Bilakah harinya itu

Bilakah syintee ku??? :D


Read more...

Wednesday, March 2, 2011

Terlalu Sempurna

Assalamualaikum & salam sejahtera tok kalian :)

Adakah anda mencari yang terlalu sempurna sebagai pasangan anda???
Bertanya lah pada diri sendiri. Perlu sentiasa ingat, sesungguhnya setiap kejadian hambaNYA tiada yang terlalu sempurna melainkan diriNYA.

Nana penah ingat satu kisah seorang guru dan anak muridnya:

GURU: Task saya tok awak ari ni, awak pegi ke padang dan sepanjang perjalanan awak, petikkan saya satu bunga yang sangat cantik pada pandangan awak dan setelah awak berjalan ke hadapan, awak tak boleh menoleh ke belakang lagi.

MURID: Baik cikgu. Saya pergi sekarang.

==> Murid ni pun pergi ke padang dan mencari bunga seperti yang diinginkan oleh gurunya. Sehingga ke hujung padang, dia masih tidak memetik sekuntum bunga pun walaupun dipertengahan jalan dia ada berkenan pada sekuntum bunga. Akhirnya, dia pulang dengan tangan kosong. <==

GURU: Mana bunga yang saya minta?

MURID: Saya da berkenan dengan sekuntum bunga di pertengahan jalan tapi saya teruskan pencarian saya ke hadapan, kalau-kalau maseh ade yang lagi lawa dari yang saya lihat tadi. Tapi tiada sebab cikgu pesan tak boleh berpatah balek apabila telah ke hadapan.

GURU: Maka, sekarang kamu telah kehilangan bunga yang kamu telah berkenan.

MURID menganggukkan kepalanya tanda bersetuju kata-kata gurunya.

p/s: dialog adalah rekaan sendiri. Tapi lebih kurang camtu la cite die.


Pengajarannya,
jangan mencari terlalu sempurna kerna akhirnya diri kita sendiri yang akan kerugian. Cukuplah jika kita menjumpai seseorang yang boleh memberikan kaseh sayang dengan seikhlas hati. Kaseh sayang itu lebih beharga dari paras rupa dan kekayaan harta. Tapi, tidak dinafikan harta juga penting pada zaman ini jika nak dibandingkan dengan zaman dahulu-kala. Harga sekarang semua naik. Tapi bolehkah kita yakin bahawa dengan harta yang banyak boleh memberikan kebahagiaan atau kaseh sayang yang akan lebih memberikan kebahagiaan dan keceriaan dalam kehidupan seharian kita?

Kaseh sayang sangat subjektif. Memang tak boleh ditimbang dan dikire berapa banyaknye kaseh sayang yang dicurahkan dan diterima. Tapi, ia boleh dirasa dan dilihat daripada keikhlasan orang yang memberi dan menerima.

Kepada Syintee ku:
Setiap masa aku diingatkan tentang diri mu oleh mak mu dan diri kamu. Memang tiada yang sempurna di bumi ALLAH ini kecuali diriNYA. Tapi, bagi ku, kehadiran mu menyempurnakan hidup ku. Itu sudah cukup penting bagi ku. Segala silap ku di tegur oleh mu. Segala teguran mu ada kebenarannya, ini kerana kamu punya kelebihan akal manakala aku kelebihan nafsu. Akal mu 9, nafsu mu 1. Aku? Akal ku 1, nafsu ku 9. Oleh itu, teruskan lah pimpin dan bimbing ku kerna aku serin lupa, lalai dan alpa. Harap diri mu dapat bersabar dengan diri ku. Terima kaseh syintee!




Jika kamu telah bertemu dengan seorang insan,
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan MENYESAL...



"Cinta itu memberi, cinta itu mendengar, cinta itu berkorban, cinta itu tanggungjawab, cinta itu mendoakan dan cinta itu memaafkan."

Read more...