Sunday, August 28, 2011

Raye! Raye!

Babe!

Dengan ini saya nak mengucapkan

" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR BATIN "

Itu adalah ayat yang paling biasa korang dengar kan?

Heheee...

Oke, dengan ikhlas nye saya ucapkan Selamat Hari Raya!

Sudah sebulan berpuasa, kejap betol rasenye kan?

So, enjoy your day oke!

Cat umah, Kemas comey-comey and dress up havoc oke! :)

Take care sweetie!!~

Ini ecard yang saya & syintee kirimkan buat tatapan anda seisi keluarga :)




Read more...

Saturday, August 27, 2011

Faveret Dessert ^_^

Hepi tau bile dapat buat faveret dessert sendiri.

Huhu.

Nak tau yang I suke ape?

I suke kek coklat. Suke teramat sangat.

So, I buat la kek coklat. Walaupun syintee tak puji sedap bile wat kali pertama tak pe.

Kali ni buat, syintee tak dapat nak rase. Tapi kawan adek kate sedap :)

Ok la tu kan. Sebab kite ni bukan nye chef.

Tapi buat kali ni gile-gile siket.

Nak tau ape? Mai la tengok ape rupe kek comot kite ni.

Dedicated to my syintee :)



Sori for that. Memang comot sangat.

Last minute rase nak tulis name kita orang kat atas tu gune rice comey ni.

Hehe. Bile da dipotong, boleh la dimakan suda :)


Ok, sori sebab tak jemput korang. Kek da habes semalam. Hehe

Pastu hari ni buat satu lagi faveret. Agar-agar pandan santan. :)


Yes! Tak sabar nak tunggu waktu berbuke. :)

Kengkawan, Selamat Berbuke nanti ye.



Read more...

Friday, August 19, 2011

Angan ku musnah.

Pagi- pagi je pas sahur, aku da check purse.

Eyh, ade kad ATM CIMB syintee kat aku.

Ade can la aku nak pi korek duit gaji beliau minggu depan.

Hehehee.

Sebelum ni, aku terbawak balek kamera dengan buku ASB.

Da pulang yang tu, terpegang yang lain pulak.

Baru je pesan semalam kat syintee sebelum gerak..

"Nanti bank in tau lepas da dapat gaji."

Sambil tebal kan muke minta camtu.


" Berapa?"

"Lebih-lebih siket pun tak pe."

Jangan salah paham. Aku bukan jenis mengikis oke.

Aku ade duit ari tu, duit claim thesis dari JPA.

Dapat la RM300. Tapi ade disebabkan hal-hal tertentu, terbang duit aku tu.

Sob.. Sob..

Mase mule-mule dapat, punye plan cantik nak beli eyeliner, pencuci muke, baju and bla blaa blaaa..

Tapi gigit jari je la sekarang. Oh my!

Syintee pulak tunjuk beli pencuci muke die yg RM 28++, lepas harga diskaun.



Kecik hati I you! I tak mampu nak beli ape-ape sekarang.

Aiisshhhhh ~

Ape yang aku angan-angan kan da musnah :(


Nasihat: Jum start keje ngan aku.


Read more...

Monday, August 15, 2011

Long time 'in a relationship' bangga tak?

Antara korang da kapel? 

Da kan? Mesti ramai antara korang-korang ni? 

Da bape tahun korang 'in a relationship'?

5? 10? 

Uish, mesti lame sangat da tu.
  
So, bile nak kawen nye?
  
Tak tau lagi?

Aiikk.. Camtu pulak daa..

Kenapa tak tau lagi? 

Tak cukup duit? Tak puas enjoy? Nak kumpul harta dulu?

Perrhh.. hebat la kan korang.

Mesti harta pun da bertimbun.

Tak la macam aku ni. Satu harta persendirian pun tak de lagi :(

Lame betol korang da kapel kan? 

Mesti da kenal A-Z, Alif- Ya pasangan korang tuh. 


Kalu aku tanye, sekarang ni pasangan korang ade kat mane dan buat ape, korang tau tak? 

Tak tau? Aishh.. Bahaya pulak tu. 

Ntah-ntah die da bosan ngan korang, die kuar ngan pompuan lain.

Percaya tak cakap aku kalu bile da kapel lame-lame ni. 

Korang mesti da jarang SMS 24/7 cam mase mule-mule nak ngorat dulu kan?

Awal-awal ngorat dulu, pi mane-mane pun report. 

Bile da lame-lame cam amek ringan je. 

Itu baru dugaan 'in a relationship'. 

Kalu da kawen pun boleh jadi jugak.

Tapi hormat dan saling percaya tu penting.

Jangan la asek cakap percayaa... 

Tapi belakang buat hal jugak. Perh! Tak boleh harap! 

Aku dan syintee baru setahun jagung. 

Tapi kami da 'gatai' nak kawen. 

Ape aku kisah bile orang kate gatal nak kawen. 

Baru abes belajar and tak keje lagi. Tu aku la yang baru abes belajar.

Syintee da keje 2 tahun lebih tu ada la. 

Tak pe. Janji aku dan syintee ade hubungan yang sah. 

Dan bebas ke mane saje.

Bile ade orang tanye, sebelah ni sape? 

Isteri aku. Suami aku. 

Kan sedap siket dengar nye tu.

Bile korang tanye?

Errmmm, aim tu ade. Memang nak secepat mungkin.

So, tunggu jela berita ye :)

Doakan ape yang dirancang dapat berjalan dengan lancar.




p/s: Aku tak de idea nak menghupdate blog pun sebenarnye. Hehee



Read more...

Friday, August 12, 2011

Terjadi perpisahan antara kau dan aku

Alkisahnya semalam petang aku nga tido.

Bangun tido je tetibe teringat syintee.

Buka la folder image dalam henpon E71 ni.

Ceehh.. E71 je. Bukan Iphone 4 @ Ipod @ Blackberry pun.

Tu pun henpon syintee, die bagi aku pakai lepas die beli Iphone baru.

Ok, sambung balek ea.

Aku buka folder tu, aku tengok gambar-gambar aku dan syintee.

Rase rindu kan. Dapat tengok gambar pun jadi la.

Tak lame lepas tu, aku jadi sedih.

Serius! Aku sangat sedih lepas tu.

Meh bace ape yang aku pendamkan semalam.

Aku coret dalam henpon je semalam.

Now, aku letak dalam blog ni.

Kerana ia bermakna teramat terhadap aku.

***********************************************************



Masihkah kau ingat kali pertama aku tatap kamu?

Masihkah kau ingat siapa aku kepada diri mu?

Masihkah kau ingat betapa bermaknanya diri mu kepada diri ku?

Masihkah kau ingat betapa kasihnya aku terhadap diri mu?

Masihkah kau ingat siapa diri mu?

Masihkah kau ingat bagaimana detik perpisahan ini berlaku?

Masihkah kau ingat detik-detik yang pernah kita lalui bersama?

Perpisahan ini rupanya perit buat aku.

Tapi aku yang putuskan terjadi perpisahan ini.

Kau dan aku adalah satu.

Mana mungkin aku bisa melupakan mu dengan mudah.

Masih terbayang-bayang dalam benak ku ketika kali pertama ku tatap mu.

Mungkin masa dan ketika ini tidak sesuai bagi kau dan aku bersatu.

Aku pasrah.

Walaupun dengan kehadiran mu sentiasa memberi dugaan kepada ku,

Tetapi aku gembira dan bahagia dengan kehadiran mu.

Walau cuma seketika.

Aku sangat merindui mu.

Aku sangat ingin mendakapi dan mengucupi kamu.

Jika kau hadir sekali lagi dalam hidup ku,

Aku berjanji akan memberikan yang terbaik supaya hidup mu sentiasa ceria dan gembira.

Maafkan aku kerana telah memutuskan terjadinya perpisahan antara kita.

Semoga kau bahagia di sana.

Kehadiran mu akan ku tunggu dengan hati yang terbuka.

Walaupun kita cuma dapat bersama dalam masa yang singkat,

Tapi aku akan kenang kau hingga ke hujung nyawa ku.

Kerana kau adalah yang pertama bintang hati ku.

Kau telah memberikan rasa kebahagiaan kepada ku.

Terima kasih sayang.

Aku sangat menyayangi dan mencintai mu sehingga ke akhir hayat ku.

*************************************************************
Jom layan lagu Perpisahan ini by 1st Edition ft Aizat Amdan



p/s: Aku berharap perkara ini tak akan berlaku antara aku dan syintee. Luv him a lot!



Read more...

Thursday, August 11, 2011

Alam Cyber ?!$?

Alam cyber da sebati kan dengan zaman teknologi sekarang.

Bisnes & teman sume boleh dapat dengan klik je.

Tapi alam cyber pun bukan boleh percaya sangat. Ye tak? 

Ada pengalaman nak share? 


Shopping Online 

Tuk aku, aku jarang shopping online sebab susah nak percaya beli barang yang bukan depan mata.

Sebelum beli, aku tengok dulu profile die sume, then baru beli.

Aku baru 2 kali shopping online.

1) Beli Pixy foundation 
- sebab aku memang pemakai bedak compact Pixy and tak penah jumpe foundation Pixy depan mate. So, dengan bernafsu nye aku order satu. Haha.

2) Beli baju kapel from Couple T-shirt 
- sebab teringin sangat nak pakai dengan syintee sempena nak celebrate 12 Mei 2011. So, 15 April 2011 aku pn sms En Akram nak order 1 baju design yang fresh mase tu.

Wanna see? Here aku tepek kan! Hehe



  
Tak jelas ea? Ni lagi jelas gambar die

 

 ok. kembuncitan tu harap diabaikan. moment bahagie memg camtu. haha.

Bakal akak ipar aku pnye adik, ari tu bace kat status FB die yang die kena tipu bile nak beli barang online.

Da bank in, pastu lesap. Tak tau la lesap camne.

Maka, kena hati-hati dan bijak la ye mase shopping online tu. 


Cinta Cyber 

Setiap orang mesti ade rase nak disayangi, diambil berat, and blaa blaa blaaa kn?

Tak terkecuali jugak kat aku dari dulu sampai la ni.

Perkenalan aku dengan syintee dulu chatting ok.

Mule-mule komen kosong je, pastu berkongsi cerita.

Aku pulak mase tu jenis jual mahal and bukan jenis main kayu tiga.

Perasan yang aku ade perasaan kat syintee mase tibe-tibe tau die da kapel.

Yela, die tak penah cite pun yang die nga mengenali seseorang.

Tup Tap buka profile FB die "In a relationship with ......"

Aku rase @_@. Oh! Jeles ke mase tu? Rase terlepas??

Haha. Cam tak caye boleh rase sume tu. Padahal kawan baru brape bulan.

Dan akhirnya, cam biasa la quotation:

"Kalau da jodoh tak kan ke mana"

Kami macam couple walaupun belum berjumpa.

Bila da jumpe, hubungan semakin erat.

Hingga ke hari ni, semua nya terkawal.

Gadoh? of course ade. Tapi tak penah sampai ke tahap ade pihak ke 3.

Sume small matter sebab aku kan perempuan. Standard la kan? Hahaa..

Ok, tu cite aku. Tapi cube tengok dalam dada-dada akhbar hari ni.

Perkenalan cyber boleh buat hidup kucar-kacir.

ok, aku ekceli baru bace metro online pasal ni.

Anak hilang, mak lari rumah. Macam-macam da boleh jadi.

Alam cyber pun boleh sebabkan keretakan hubungan samada kawan, kekasih, atau suami isteri.

Betol kan?

Name pun alam cyber, konfem-konfem korang boleh kena kencing ngan penipu alam maya ni. 

Ok, berhati-hati dengan zaman yang semakin canggih!




Read more...

Wednesday, August 3, 2011

Buke puasa same jum!

Jam 3.20 p.m.


SELAMAT BERPUASA UTK SEMUA UMAT ISLAM


Ok, now I ada kat Mcd Bangsar.


Baru je sampai tengahari tadi.
Tergoda you bile time puasa-puasa ni melepak online + main sudoku kat Macdonald ni.


Sebab tak dapat nak makan..


Arrgghh.. nafsu-nafsu.. hehee


Actually tak de keje aku nak melepak kat Mcd time pose-pose ni..
Tapi disebabkan syintee keje part time kat sini, so tu yang lepak sambil tunggu waktu berbuka.


yeah! dapat jugak berbuka bersama-sama. hehe


Syintee hepi dengan keje as rider Mcd ni.


Tapi kesian die penat sebab dengan keje kat ppum mengikot shift lagi.


penah hari tu sampai dekat 24 jam syintee tak tido lagi.


yela, lepas keje kat ppum terus gi mcd.


nak wat camne, nak kumpul duit kawen la ni. hehe


I tak keje lagi, so xdapek den nak nolong.. :)


now baru jam 3.30 petang..


adeh, lebih kurang lagi 4 jam nak berbuka.


pening da kepala duk sini sebab tak dapat baring..


Takpe.. waiting dengan sabar ~


********************************************************


Jam 6.30 p.m. 


Baru balek dari membeli kat bazaar bangsar..


Tak de la besar sangat pun.


Kite beli Nasi Lemak Ayam Berempah, Roti John & Air Soya.


Syintee pulak jap lagi amek set Mc Chicken.


And katanya nak beli shake Mcd jugak.


Pegi bazaar tadi mule-mule syintee kate pi sorang.


Tapi kalu pi sorang, lagi tak tau nak beli ape.


And I tak suke sangat berjalan sorang-sorang..


So, kate ngan syintee, kalu die tak nak teman, same-same buke Mcd je.


Hehe.. Pastu syintee teman la. Pegi sekali. :)


Nak ditambahkan cerita, tadi berselisih bahu dengan Jue Aziz.


Kenai tak bile sebut name?


Ni ha JUE AZIZ!


kenal kan? Famous je die berlakon ni.


Ok, now tunggu waktu berbuka pulak ~


********************************************************


7.30 p.m. 


Selamat Berbuka :)





Read more...

Tuesday, August 2, 2011

Tak pi interview ~

TAK PI INTERVIEW PUN!


Kenapa?


Sebab die memang tak nak amek student yang scholar JPA.


Senang je nak dapat keje kat sane.


Congrate Grapes! Yang akan memulakan tugasnye pada 15 August 2011.


Tak dapat da nak keje sekali kan.


Tak pe la. Mungkin rezeki saya kat tempat lain.


Hehe..


tok mengisi masa yang lapang sebab tak pi interview..



and syintee pun da apply cuti.. So, it's time for us.


hehee...






Read more...