Saturday, October 30, 2010

Best weekend ever at Kelantan!

 29/10/10 at KB Mall

Now ari Sabtu , 30/10/10 jam 7 malam. Syemok da sampai Petaling Jaya pukul 4.20 petang tadi mengikut jam lappy aku. Thanks a lot syemok sebab sanggup datang ke mari dengan ditemani WRA yang sangat berjasa dan tak mempunyai sebarang ragam yang pelik-pelik. Kalu nak dibandingkan dengan manusia yang pelbagai ragam nye. Hahahaa

 WRA 4827 yang berjasa!

Macam mane syemok boleh sampai Kelantan?

Cite die camni. Seminggu sebelum memang ade plan nak jumpe tapi aku tak boleh turun KL sebab NO MONEY NO TALK la kn. Hehe. Syemok pun datang la sini jenguk aku kat hostel and spent weekend together.

Malangnye dengan cuaca yang tak mengizinkan, aku tak dapat nak bawak syemok jalan-jalan. Maaf syemok sebab syontok memang tak tau selok belok Kelantan ni. Sori if syemok kecewa sangat datang sini. Tapi aku? Aku suke sangat sebab selagi syemok ade kat sebelah menemani walaupun tanpe mengeluarkan sebarang kata-kata pon tak ape. As long as you beside me! TRUE! SINCERELY!

Syemok bertolak dari Petaling Jaya jam 5.30 pagi pada ari khamis 28/10/2010. 

Syemok kate "telah smpai ke destinasi dari 6 pagi hingga sampai di destinasi yg dituju tepat jam 12tgh waktu tempatan bertempur selama 7 jam dgn kelajuan 125km/j -140km/j berpandukan gps iphone gua..rm28 duit mintak siap full tank sampai di USM.. misi telah tamat.. Dn akan berangkat ke KL hari sabtu jam 10pg.. Akhir kate dari sy, ...majulah sukan pemotoran utk negara dn konvoi naik motor pun xpe lah lg cepat sampai ape.. Hehehe.."

So, aku balek posting kol 12 terus gi jumpe die n lunch n etc bla... bla... bla...
Ari ni Sabtu 30/10/2010 die da gerak balek Petaling Jaya jam 9.45 pagi selepas bersarapan. So sad.
Sedih sangat...

Then sampai Petaling Jaya pukul 4.20 Petang tadi. Alhamdulillah selamat sampai.

Syemok kate "Tibe sudah di destinasi p.j pd pukul 1630.. Bertempur hjn di raub hingga genting sempah.. Dgn kelajuan 115km/j- 155km/j standart meter kreter..alhamdulillah selamat sampai.."

Nice weekend ever at Kelantan coz my Love here beside me. Thanks so much syintee!

Jam 8 malam 29/10/10

Jam 12.30 pagi 30/10/10 kat PCB

p/s: bertambah hepi bile secara tak sengaja kami pakai baju dan seluar yang lebih kurang same. Hehe. Tak janji oke!

Read more...

L O V E

I LOVE MUHAMMAD FAIRUZ SAMDIN ENDLESSLY

I LOVE YOU <3

TANDA KITE JADI HAK MILIK BERSAME


Read more...

Tuesday, October 26, 2010

Cendol free ? Mau ?

Aku tak suke cendol.

Balek je posting kat wad tadi, aku buat la aktiviti rutin aku iaitu BERGAYUT dengan syintee aku. On the phone oke. Bukan bergayut di pokok ye. Haha.

Awek: Syintee, selesema da oke blum?

Balak: Belum lagi.Warne kuning-kuning hijau yunk.

Awek: Soluble ade lagi?

Balak: Panadol ea? Ade lagi. Tak pasal-pasal dapat cendol free..

Awek: Sape bagi cendol free? - ekceli aku da rase cemburu di situ sebab die kate dapat cendol free -

Balak: Hahahahahahahaaaa....


Ceesss....hampeh je aku TERKENA. Hahaa..

Ingin melihat die sentiasa tersenyum.



Read more...

Monday, October 25, 2010

Kenangan Perkenalan

Pertemuan pertama kali..

Setiap perhubungan mesti bermula dengan perkenalan kan. Mane ada orang yang tibe-tibe da ada hubungan sebelum kenal kan. Maybe ade la, tapi tu zaman atuk moyang kite kot. Betol tak? Zaman sekarang jarang da perhubungan yang diatur oleh ibu bapa. If ada pon, mesti korang bangkang kan. Except anak-anak yang baik macam aku ni, mesti la ikut cakap ibu bapa kot. Haha. Melepas laa ~~

Perkenalan kami bermula di laman sosial TAGGED. Tau kan? Mule-mule mesej-mesej kat inbox la. Tukar story, borak-borak kosong la kan. Sebab memang tak kenal pon. Di bawah ade la beberapa mesej yang dipetik dari inbox TAGGED dulu-dulu. Haha

Monday, 24 August, 2009 5:46:02 PM
Farz: hai kiut?cantik gambar..?
gUrLiSh: hye..yeke? tenkiu..
Farz: hehehe...puasa xhari nie?
gUrLiSh: puasa la.. awk?
Farz: mestilah...berbuka ari ni mamam ape?
gUrLiSh: nasi je la ngn lauk ayam n sayur siket.. da beli kat cafe td.. awk kat ne ni?
Farz: kat cc..saje bownig ni...ble blik?
gUrLiSh: baru smlm pg smpi hostel..
Farz: kira dh alik jumpa mak abah lah ni..hmm...demam ari tu mcm mne ok dh?
Nana: skrg ok la.. tp blum full sihat lg.. tq ^_~ .. ingat gk nk tny ksihatan sy.. hehee

Sunday, 18 October, 2009 1:39:53 PM
Farz: hihik...farz dah brangan bile dapat jumpe nana eh??
gUrLiSh: brangan nk jumpe nana?? ok.. kite jumpe dlm mimpi mlm ni ye
 Farz: malam ni?hmmm..ok jgk  hehehe... mimpi wedding plk pergh...mesti tersenyum punyalah tido nnt..
 gUrLiSh: npe kne mimpi wedding lak?
 Farz: loh..kater mimpikan nana,so xslhkan mimpi wedding..slh eh?hmmm....farz suka..

 Thursday, 22 October, 2009 11:27:21 PM

gUrLiSh: watpe nk jeles..bukn pakwe nana..
member 1 cos je..

Farz: ooo....yelah kater nana,sebaliknye xtaukan ?kadang2 hati ni susah nk tafsir...klu farz ckp farz dh jatuh hati kat nana mcm mne? tp itu bg farz mustahil,sbb farz suka nana dari rupa paras nana yg comel...bukan kasih syg...and than kiter xpenah jumpa pon...farz ssh nk jth cinta bg farz,farz suka kecantikan seseorg tanpa tengok hati budi die.. tu pasal farz selalu tersalah pilih.. kali ini mgkin tidak,... tp mak farz suka kat nana,masa farz tunjuk kat mak farz, mak kater nana hitam manis...tp farz xnmpak pon kulit nana gelap?cerah je..putih lg.. mak farz ckp farz salah tengok...hahahaha apelah...

Saturday, 5 December, 2009 10:02:35 PM
Farz: oh..k2..nnt senang kiter msg eh...nana ade nom fon x?leh farz minta?

gUrLiSh: ok..
sbb nana da rase cm rapat ngn farz n da kenal farz,nana xkesah nk bg no fon..
kwn yg bru kenal nana memg xbg..
ni no nana: ..................
nti msg bgtau name ea..kalu x,nana xlayan aw..

Farz: oh..mcm tu..macih krane mempercayai kawn seperti farz...

gUrLiSh: same2 farz coz sudi kwn ngn nana 

Farz: entahlah nana..diantara byk2 farz kawan..nana shj farz rasa sesuai tempat farz nk ngadu selain mak.. farz dh kecewa dgn gurl..farz dh x brani nk luahkan perasaan ini kerana farz dh x rasa kekasih tu wujud..ckuplh ape dh blaku..farz tggu seseorg yg buat farz ceria shj mengisi kekosongan ini..

gUrLiSh: xpe..kalu ape2 nk luahkn kat nana,nana leh dgr..
juz contact me k 

Wednesday, 23 December, 2009 1:02:28 AM
Farz: farz xpenah xsenyum kalau msg tu dari nana..ahaks..

gUrLiSh: yeke?
bgus la kalu nana ni menceriakn idup farz...
hehee


(Harap-harap nye sampai sekarang aku maseh menceriakan hidupnye seperti yg disebutkan)

p/s: beberapa mesej-mesej tidak boleh di tunjukkan. Hehe..

Maka, bermula la pada contact kat henpon pulak sebab aku da delete akaun TAGGED tu. Then, 2 April 2010 kitaorang pon officially kapel walaupun maseh belum berjumpa dan bertentang wajah.
12 Mei 2010 baru jumpe sebab aku baru cuti. Blaja jauh-jauh, memang susah nak jumpe la. Harap-harap die tak kisah sebab aku pon da biase perhubungan jarak jauh ni.
Korang doakan la supaya kami ni ke jinjang pelamin ye. Hehe

 Bile la saat untuk aku ni . Hehe


Read more...

Sunday, October 24, 2010

Kate syintee


Aku syintee Fairuz.
Itu kenyataan. Fullstop.

Bukan itu yang aku nak story kan. Entry aku before this kan ade bagitau aku gi mandi jeram kan. Ooh, sangat seronok oke. Kalu la orang sekitar tau kami ni budak U and amek kos Nursing lak tu, mesti terus reject nak jadikan menantu. Haha. Perh, yang tak tahan tu ade sorang pakcik ni, die rakam kiteorang enjoy kot. Pakcik oke, wife kat sebelah lagi. Datang dengan anak cucu menantu lagi. Ape kes nak rakam aksi-aksi kiteorang yang 18SX tu kan. Nak sound, tapi hormat punye pasal. Diam kan jela. Kalau laki macho, kacak yang rakam tak pe la jugak kan. Haha. Menggedix je.

Nak dijadikan story, kaki aku luke dowh. Batu-bata kat sane memang sangat bahaya dan tajam. Nevermind la kan. Yang penting enjoy babe even nak drive pastu agak payah tapi I did my best already. Selamat pergi dan selamat pulang. Hehe

Malam tu Mr. F bagitau nak kuar ngan kak citi and cat. Jujur, aku tak kisah pon sebab aku tau die sayang aku. Sayang common sangat la pulak kan. Opkos sume kawan and family die, die sayang. Tapi die cinta kan aku. Hehe. Malu la nak bagitau. Unfortunately, kiteorang gado pulak sampai spoil mood die nak kuar makan. Akhirnye die tak makan. Serba salah aku. Memang salah aku pon. Yang aku duk gatal cari gado buat ape kan.
SORI DEAR. I'M REALLY REALLY SORI

Mesti die bosan da asek aku cakap sori je bile buat salah. Yela kan, name pon berjauhan. Kalu dekat da lame aku kiss-kiss hug-hug nak pujuk die. Haha. Tapi ekceli kalu die da marah, memang tak boleh nak usik. Aku da penah kena kan. So, aku tau la. So, tak tau pulak aku kalu nak pujuk die boleh ke tak aku kiss. Hehe.

Oke. Enjoy ur weekend.


Read more...

Friday, October 22, 2010

Jeram

Pagi yag indah ,  jari-jari kecilku menari-nari di atas keyborad lappy ku . Hari ni ku akan ke Jeram Linang bersama rakan . So, I told my dear for permision . Macam laki aku plak nak minta-minta permision . Huhu . Tak pe, practice make perfect . Hehe

Awek: Syintee , esok ma pegi Jeram tau ngan coursemate .

Balak: Ma pegi ngan sape syintee ?

Awek: 2 kete sume coursemate .

Balak: Ade laki tak ?

Awek: Kalu ade knape syintee ?

Balak: Kalu ada, pa tak bagi ma mandi . Bleh main-main air kat hujung kaki je .
~ what ? mengape , kenape ? saye bukan anak-anak kecil . . Haha . Ade unsur terkongkong disitu . . Huhu ~

Awek: Knape pulak syintee ? Dalam hati da tarek muke da

Balak: Pa tak bagi syintee . Kalu pa ada tak ape . .

Awek: Knape ? Keliling pon ade laki jugak . Masih mau kan jawapan

Balak: Pa tak bagi . Laki keliling tak pe . Ma tak kenal dieorang & dieorang pon tak kenal ma .

Awek: ? ? ? ?

Mati perbualan disitu . Untuk menjaga perhubungan , ku turuti saje . Ada kebaikan setiap nasihatnye . Walaupun aku tak tau ade ke budak-budak laki yang ekot .  Kalu ade bukan salah ku . Huhu

Enjoy weekend ye . . . . YEAY ! ! ! ! ~


Read more...

Monday, October 18, 2010

Crying..

Tanggal 16 September 2010, sambutan Hari Malaysia disambut dengan meriahnya oleh semua golongan rakyat Malaysia.. Pada tarikh ini juga, umat Islam telah menyambut Hari Raya Aidilfitri yang ke-7..
Dan pada hari itu juga, aku mempertemukan Muhammad Fairuz Bin Samdin dengan my parents. First tyme babe official aku bwk blek kwn laki.. Ekceli bukn aku bwk blek, die datang sendiri.. hahaa
Alhamdulillah, mendapat penerimaan yg baik daripada my parents..
Tapi ada yg aku ralat sbb aku xdapat spent byk mase dengan die..
Cube bayangkan ~
Die gerak dari Sg Buloh pkul 11++ a.m, then singgah Senawang and makan2 jap..
Area 1 p.m baru gerak ke Melaka.. Smpai uma aku area 2.20 p.m...
Lepak borak ngan abah 1 jam, then gerak balek Sg Buloh..
Aku ekot skali sebab pkul 10 malam, tiket aku balek Kelantan dari Hentian Putra.. Die yg belikan tiket tu..
Tu memang dalam perancangan kami.. Ada sebab-sebab tertentu, kami sampai Sg Buloh jam 6.25 p.m..
Da lewat da...Lari dari perancangan yg kami rancangkan..
Lepak kat Sg Buloh 1 jam. Pkul 7.50 p.m, aku dan die bgerak ke Petaling Jaya..
Nak dijadikan cite, tiket aku die tinggalkan kat uma PJ..
Sampai PJ da 8.30 p.m. Tggu amek tiket da kol 9 p.m..
9 p.m, kami bergerak trus ke Hentian Putra..
Berulang kali aku mengeluh berseorangan..Betapa saketnye hati ni ku rase sbb menahan rindu walaupun die masih disebelah ku..
Akhirnye ~ aku pulang sambil menangis... wawawawawawwaaaaa ~~~~~

:: macam video ni la lebih kurang.. sedih untuk berpisah... wuwuwuwuuu ::


Read more...