Tuesday, May 24, 2011

Lagi Honeymoon

Babes!


How u spend ur weekends? ur holidays?


u ol must had great holidays rite??


same like me!! :)


GREAT!! SUPERB!! :D


dis week holiday lagi..


YEAY!!!


Kuantan, i'll come!


Da macam stiap minggu jumpe syintee...



2 hari lepas baru je balek dr umah mentua kat sg buloh..


mggu ni bcuti ngn ipar kat kuantan plak..


study aku ntah ke mane.. hehehee..


aduyaii :p


Syintee:


MISS YOU.. LOVE YOU..



Read more...

Saturday, May 14, 2011

Honeym0on ~

Honeymoonn ~ Honeymooonn ~ Honeymooonn ~


sonok gile bile honeymoon..


aku tak kawen lagi? xkawen xleh honeymoon ke?


sape cakap?? hahaaa


org yg honeymoon pun gi jenjalan jugak kan..


same la jugak.. jenjalan amek-amek gambar..


heehehee..sonok tau..


12 MEI 2011 kiteorang gi honeymoon..


ekceli tok anniversary for the first tyme kiteorang jumpe depan mate..


hahaha.. byak sgt kn anniversary ktorang..


seronook sangat sampai tak ingat nak lunch pun :)


For the full story, mule-mule gi tengok wayang dulu..


kiteorang tgok KONGSI pukul 12.20 pm..


abes movie da 2 pm..


then, amek fresh air kat area blakang dataran pahlawan..



kat area A' Famosa.. snap pic banyak-banyak..


minat kami same..


suke amek pic dari angle yg menarik..


xpe, xde kamera yg power pun.. 


janji puas hati.. huhuu


lepas abes area A' Famosa, excited sgt nak amek pic menarik lagi,


kitaorang gi Taman Mini Malaysia pulak..


Jauh nun gerak dari Dataran Pahlawan ke Ayer Keroh sane.


Tiket masuk Taman Mini Malaysia:


Adult: RM 5

Child: RM 3


Kami pun jenjalan dalam taman mini ni..


Lagipun last aku masok mase skol rendah kot..


Syintee pun penah datang masuk mase kecik dulu-dulu..


Alang-alang syintee lame siket kat Melaka ni, jenjalan la mane2 kan..


Asek date kat tempat yg same je .. bosan oke! hehe


Ingat kan kecik kawasan die, rupenye besar jugak..


Tapi ad replika rumah-rumah negeri & negara je la..


Kitaorang sampai situ pun da 4 pm.. 


Kami masuk pun berdua je, xde orang lain pun..


yela, da la weekdays, cuti skola pun tak..


Agak menyeram kn jugak la bile masuk rumah-rumah replika kami berdue je..


cepat-cepat ajak syintee kuar bile ade masuk 1 rumah tu,


bahagian bilek tidur die kunci..perhh ~ serammm ~


memang rase xcukup mase la sampai kol 6 pm je..


xpuas usha taman tu lagi.. hehe..


taman tu chantek! tapi kena jage siket la..


baru nampak chantek & menarik lagi..


bile malam, lepak jap umah Anip..


Syintee pun da lame xjumpe Anip.. Die kate last jumpe pun last Feb taon lepas


Lagipun tgok baby die.. yg 3 bulan.. COMEY! :)


Da lepak-lepak jap, kitaorang pun mintak diri la kan..


Tapi last minute rase nak usha bandar hilir bile malam pulak..


yela, aku ni pun jarang kuar malam-malam kat melaka ni...


kalau kat kelantan biasa la.. huhuu


Super hepi..! :D


All day with him.. hahaa


Thanks syintee :)

















Read more...

Tuesday, May 10, 2011

Perjuangan belum berakhir

Readers sehat? Da lunch?


Nana da selamat pulang ke Melaka da.


Thanks a lot to Missy Grapes, Jegan, Nabil, n Kwn Jegan..


Nana balek ngan diorang je..


Tapi malam sbelum gerak tu, kiteorang lepak jalan2 kat wakaf ch yeh..


Nak kenal dieorang?



Check out below pics! ~









Itu lah mereka semua :) Fun!


Now cuti n study slame sebulan.. Ade lagi exam nak kena hadapi..


Lepas tu baru la betol2 merdeka..


So, kena beringat la tarikh 15 June 2011..


Exam Lembaga Jururawat Malaysia.


Chaiyok ~


Read more...

Saturday, May 7, 2011

End as a STUDENT..

Sori my dear for d emo post yg lepas..


I juz dun have anyone dat i can shared..


So, tu yg tersembur dalam ni..


Harap di maafkan ~


So, for information to all, i'm NO longer as a student :)


Relief sangat2. Kalu dulu, saat-saat ni la yg ditunggu..


Sebab, xnak gi clinical, xnak buat asimen.. Hehe


But, for sure i'm gonna miss all the moments kan?


Untuk kali terakhir kami spend time same-same..


Ade la buat Farewell party siket gune duit lebihan class..


Thanks babes yg susah payah uruskan semuanye..



Mekasheh sgt-sgt..


Xde ape yg boleh dinilai dari kata-kata,


lihat la realiti kami.

SESI FOTOGRAFI DENGAN DEKAN ~

MY FRIENDS ARE AMAZING RITE?

YEAY...AKHIRNYA GRAD JUGAK KITA..
NURSING 07/08 ~

THANKS FOR BEING MY FRIENDS!

KALA SETIAP ORG MEMBERI SEPATAH DUE KATE ~

AIYOK.. INI MUKE NANGIS.. SEDIH2 ~

TQ SHERIL AIDA!

SAHABAT ~

TANGISAN PERSAHABATAN ~


GET KISS FROM MY LOVELY GOJES MISSY GRAPES ~

ALSO, SPECIAL THANKS TO MR ZUBAIR YG SGT SETIA MENJADI SAHABAT
KU SEPANJANG BERADA DI USM.
CONGRATE FOR BEING A DOCTOR :)


SAHABAT, PLEZ DUN FORGET ME !




Read more...

Wednesday, May 4, 2011

Materialistik?

 Mood aku memang tak berapa baik dari malam tadi.


Esok last paper aku, and then aku da boleh balek kg halaman aku..


Suasana yg aku rase sedih yg amat.


Mungkin kerana aku ni belajar jauh sangat dari keluarga.


So, family aku tak boleh nak amek aku, tak macam kakak n adek aku..


 Bile aku luahkan yg aku sedih bile sume org ade yg berjemput kat die, die pulak nak marah aku.


hellooo.. i tak minta pun marah dari u bile i mengadu.



Bile aku sedih, hanye kemarahan yg aku dapat..


Bukan hanye skali ini!


Dan, die nak bandingkan aku dengan ex die.



Aku tak pernah tibe-tibe nak cite pasal ex aku kat die.


Ape korang rase bile bf/gf korang asek sebut2 pasal ex die?


Saket hati oke!


Kalau aku materialistik, aku da lame cari orang yg ade kete besar.


Yg ade rumah besar. Yg gaji besar.


Aku tak pandang la orang lain.


Aku tau diri aku sape. Aku bukannye berasal dari keluarga yg senang.


Aku pun susah jugak. Aku tak kaye.


Kenapa pulak aku nk demand nak cari laki yg berduet, yg kaye-raye?


Teruskan la keras kepala tu, tegak kan la ape yg nak dikate.


Asek kate aku keras kepala n tak penah nak paham kan..


Ada sesuatu yg aku simpan n xpenah aku luahkan. huh!


Asek kate aku yg perlu berubah.


Die?


p/s:
setiap kali kalu cakap pasal ex, aku akan dengar lagu ni.
"Oh nana, 
kau gadis idamanku,
bila kn sampainya waktu,
bila kita bertemu..
Ohh nana..Ohh nana..
gadis idaman ku,
hanya engkau yg satu,
hadirlah dlm mimpi-mimpi ku."
1st tyme DIE nyanyi mse 2007, aku nangis. Tersentuh sangat.. Kali ke 2 mse 2009, DIE nyanyi smule lepas aku request. Tapi sygnye, kali ke 2 aku dengar, kami hnye KAWAN.
Aku rindu sgt pada lagu ini.
Pada my ex kalu bace, hope u hepi with ur life now. Saye hanye mengenang kenangan kite saje. Maaf sebab memang saye rakam bile kamu nyanyi kali ke 2, kamu tanye tapi saye tak ngaku. Maaf, rakam tanpe permission. Memang kenangan yg susah nak dilupa!



Read more...

Sunday, May 1, 2011

Kenapa sakiti org yg disayangi?

Awal pagi, aku maseh berjage..


Niat aku memang nak stadi pun sebab paper:
  • critical care + community ~ 2 mei
  • o&g + neonate & paediatric ~ 5 mei..

tibe-tibe teringat syintee :(


terlalu banyak yang berlaku dan menyakiti hati syintee..


even ekceli, i'm not have any intention to hurt his feeling..


but, it happen.. sumtimes, i feel like he deserve a BETTER person than me


tapi, sanggup ke aku nak lepas kan die?



walaupun aku penah mempunyai beberapa kali hubungan dengan orang lain,


tapi, syintee adalah org ke-2 after my first love..


korang tau kn camne penangan first love bagi yang penah melalui?


susah nak lupe some memories and sumtimes make u miss the good old ur memories..


but now, sume tu adalah past history. ME + FIRST LOVE = FRIEND


Orang lain, aku susah nak keep in touch as my friend kecuali my first love.


Ape beza syintee dengan first love aku?


Aku tak penah nak bandingkan mereka. Maka, aku tak tau jawapan pada soalan itu.


Mereka berbeza. Itu pasti kerna setiap kejadian TUHAN ada kelebihan nye tersendiri.


Syintee, saye minta maaf.




Adakah kata maaf ni maseh lagi dterima?




Read more...