Saturday, December 15, 2012

Checklist Permulaan . .

Assalamualaikum & good evening :)
Hantaran checklist da ade. Tapi rahsia la. Majlis nanti baru tau. Hehe
Ni checklist tok preparation before majlis :)

Tarikh :
Nikah - insyaAllah bulan __ :)
Resepsi - esoknye lepas majlis nikah
Bertandang - insyallah 2/3 minggu selepas majlis resepsi

Tema :
Nikah - Maybe Kuning Air. Tak confirm lagi
Resepsi - Masih dalam teka-teki
Bertandang - Ncik Tunang kate nak Silver. Maseh pending lagi

Legal Documents :
Kursus Kawen - done!
HIV test - pending
Borang kebenaran nikah - pending
Dokumen-dokumen berkaitan - pending

Venue :
Nikah - Kg halaman, Sepang
Resepsi - Kg halaman, Sepang
Bertandang - Desa Coalfield, Sg Buloh

Catering/Canopy :
Nikah & Resepsi - Masak sendiri. Chefnye makcik sendiri, nanti baru diskus lauk ape :)
Bertandang - Ncik tunang yg akan uruskan. Masih dalam perbincangan dengan Catering lagi.

Pelamin :
NIkah & Resepsi - pending
Bertandang - pending

Photographer :
NIkah & Resepsi - pending
Bertandang - pending
Outdoor - pending

Wedding Outfits :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Tudung - pending
Veil - pending
Shoe - pending
Accessories - butik punya maybe?

Bertandang :
Dress - pending
Tudung - pending
Veil - pending
Shoe - pending
Accessories - pending

Make Up :
Nikah & Resepsi - Pending
Bertandang - pending

Doorgift :
Nikah - xde
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Bunga Pahar/Bunga Manggar :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Hantaran :
Bilangan dulang Lelaki - maybe 11 dulang
Bilangan dulang Perempuan - maybe 13 dulang

Cincin & Gelang Utk Nikah :
For Him - Cincin pending
For Her - Gelang pending

Invitation Card :
Guest for both sides - pending
VVIP - pending

Cake :
Hantaran - pending
Majlis potong cake - pending

Jurunikah/Pembaca Doa/Saksi :
Jurunikah - pending
Saksi - pending
Pembaca doa semasa Resepsi - pending
Pembaca doa semasa bertandang - pending

Hand bouquet :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Guest List :
Nikah - pending
Resepsi - pending
Bertandang - pending

Kompang/Entertainment :
Kompang - pending
CD of song/PA system - pending

Pengapit/Bridemaids/Bestman :
Nikah - pending
Resepsi - pending 
Bertandang - pending 
Bridemaids - pending
Bestman - pending

Bilik Pengantin :
Katil - pending
Decoration - pending
Bunga Rampai - pending

Facial/Massage - pending

Honeymoon :
Date - pending
Location - pending

Wahh.. banyak lagi benda yang pending lagi ni. Huhu.. 
Takpe, masa maseh banyak masa lagi ni ..
Plan tok 2 minggu lagi, shopping barang hantaran dengan Ncik Tunang :)

Read more...

Monday, November 26, 2012

Bosan ! Headache !

Assalamualaikum readers & Selamat Petang..



Sape setuju ni ? ? ? Angkat tangan cepat2, angkat tinggi2.

Ok fine ! Tak yah nak skema sangat la. Aku bukan nampak pun. Hahahaa

Kalau kita rasakan apa yg kita rasa, kita akan dapat rasakan apa yg kita rasa.

Ok. Tu COPY PASTE je. But it's true right.

Tapi kenapa masih berlaku perkara yang tak diingini ? ? ?

Ok, jangan layan aku sangat k. Kepala aku tengah pening ni.

Ni just cari point nak coret dalam blog je :)

Have a nice day ^_^



Read more...

Sunday, September 30, 2012

KEJE DI HARI MINGGU

Salam readers..

Sape yang kerja di hujung minggu bersama saya ni?

Cepat2 angkat tangan. Tangan aje ok, tak perlu angkat kaki segala..

Haahaaa.... Now saya nga mengular sebab kerja terpakse tergendala atas sebab sistem problem..

************************************************************

OSEMMM!!!!! BUSY NYEEEE.....

OKBAI....!

Read more...

Sunday, September 23, 2012

Perkembangan yang TERtunggak..~

Assalamualikum readers...

Sungguh sepi blog ni hampir 8 bulan camtu kan? Busy jugak bila da berkerjaya ni kan? Hehe

Budget cam pangkat besar la pulak kan.. Takde la, kite ni kerja memang yang sangat penat.

Bile da balek keje je, nak rehat-rehat kan badan and the best solution haruslah TIDO :)

Tu yang kurang masa tok usha and cuit-cuit Encik Google ni.


NEW JOB *smiley coz hepi dengan keje baru*


Now, cite paling latest pasal kite ni, kite da start keje baru da. Hampir sebulan. Keje biasa-biasa je.

And you know what? Supervisor tempat kite tu rupenye adalah abang kepada tunang akak kite.

Kecik sungguh dunia ni kan. Kat tempat keje la baru kenal dengan biras kite ni.

Kalu tau dari mule, dari awal da minta keje kat situ. Dpt la income lebih siket dari keje yang sbelumnya.

Kite last keje kat tempat lama 29 Ogos 2012. Amek ganti cuti raye tu sebab mase raye kena keje.

Memang ade niat nak ade keje baru by early September, and kawan pulak ade offer keje kat tempat die.

Memang rezeki jela mase tu. Tak tau la kalu company lame nak amek tindakan ape sebab kite bhenti 24 jam.

Entah kenapa memang da rase tawar hati sangat nak teruskan keje kat tempat lame.

And the same time ade offer keje lain pulak. Tu yang rembat tu.
Kite ni kire HOT jugak la kat tempat keje lame kan. Ade je orang nak bercerita perihal kite and canang satu company. Tu yang buat tawar hati tu.

Sekarang kite da hepi dengan kerja baru. Diharapkan pengalaman dengan kerja baru ni, kite dapat buat kerja yang kite minat.

- kena pikir tok kerja kat area husband pulak nanti. kena cari kerja lain pulak. curi pengalaman banyak-banyak dulu sebelum pergi -

ANNIVERSARY NAFARDZ 12 MEI 2012

Pejam celik je, da 2 tahun rupenya dari tarikh pertama kali jumpe pada tarikh 12 mei 2010.



ENGAGEMENT NAFARDZ 7 JULAI 2012

Satu impian tercapai setelah hampir 2 bulan terpaksa ditangguhkan. Tak perlu cite panjang-panjang kot. Biar gambar berkata-kata.





Kite paling in love dengan gambar last sekali. Edit sendiri tu :)

Itu sahaja setakat ini k. Now tengah berlari-lari anak tok 'Kursus Pra-perkahwinan' pulak.

And thinking of other preparations and lists for wedding budget.

Regards,

Read more...

Friday, January 13, 2012

Permulaan tahun baru 2012


Salam readers.

Lame x update kn? Errmm.. Tak de kesempatan la.

Ni first entri tok tahun 2012.

Wish u all 'Hepi New Year' :)

Hari ni cuti, so ade la kesempatan nk buka blog ni.

Da lame xbuka ekceli.

Tahniah tok kawan2 yg da dapat keje sebagai SRN.

SRN stated for Staff Registered Nurse.

Bile la nk join korang nih.

Entah2 tak kan kot..  Errmm, tak pela.

Rezeki ade kat mane-mane kalu kite mencari kan..

So, how tahun baru korang?

Di kesempatan ni, nak wish kawan la Ilan Ilyana tok permulaan tahun baru dengan tittle Tunangan Orang esok.

Congrate dear! I wish I can be there, tp kena keje syg.

I nak follow ur step jgak dear :)

Sabar. Untuk niat yg baik, Insya Allah dipermudahkan.



Alhamdulillah 1 usaha syintee akan berjaya.

Iaitu A CAR :)


Tak sabar nak tunggu kuar ni :)

Wish you all have nice day everyday..

Take care oke!


p/s for syintee: 

Jage diri kat sane. Jangan gaduh-gaduh k..
Tak mo da kite tengok ade luke sane sini.
Risau tau. Love u syintee!!

ni gambar syintee, jumpe after heard the bad news.

Bibir pecah, luka kat dahi, tepi mata kiri, luka disebalik rambut. luka kat telinga kiri.
Nampak kan merah atas kening tu
6 Januari 2012. Perjumpaan pertama di tahun 2012 :)




Read more...