Tuesday, July 25, 2017

PART 1 : RUMAH SELANGORKU_DITAWARKAN RUMAH


السَّلَامُ عَلَيْكُمْ 

After 2 years, now update my online diary. 
Bukan apa, ini salah satu pengalaman yg penting yang tak nak dilupakan.
So, dengan adanya online diary ni, boleh la buka2 balik bila rasa nak kenang saat-saat Ditawarkan untuk memiliki Rumah Selangorku.
Mudah juga buat siapa-siapa yang meng’google’ mencari sedikit info.
Kronologi nya begini : -


11 MEI 2017  

Masa ni berada di Langkawi, tengah bercuti Anniversary. Tiba-tiba ada emel masuk seperti tertera di bawah;




Actually, antara kira cepat jgk ditawarkan rumah. Mohon online masa 08/09/2016.


Sekarang, method mereka, Pemaju yg akan contact kita selepas LPHS da buat pemilihan untuk menawarkan Rumah. Siapa dalam online LPHS da ada status 'Ditawarkan Rumah', boleh contact Pemaju. Mungkin anda adalah Fasa seterusnya untuk bloating & prosedur seterusnya. Macam kami tup2 ja ada masuk email. Tak ingat langsung pn nak check status dalam online LPHS tu.

Alhamdulillah, orang kata mungkin rezeki da sampai. Da la tengah bercuti menghabiskan duit. Tiba-tiba dapat tawaran pulak. Terus pening. Sebab apa tahu tak?

 So, jom tengok apa fail attachment dalam email td. Boleh tengok di bawah.

Surat Tawaran Pangsapuri Seri Utama, Taman Puchong Utama
As state dalam surat tu, kena sediakan 10% deposit + Rm 2,000 lawyer fee untuk S&P. And you know, you ada 1 week nak decide untuk terima atau tak. Actually, macam da putus harapan da. Sebab banyak tu 10% from RM 195,000 untuk orang sederhana seperti kami ni. Hihihii..
As we know, kalau da nama rezeki, dapat jugak lengkapkan syarat2 untuk bloating. 

20 MEI 2017 

Hari Bloating. Seawal pagi da bersiap, sebab bila search pasal hari bloating ni tengok gambar semua sesak2 belaka. Tapi bila sampai sebelum pukul 8 pagi, Eh! Tak ada orang. Hahaha..

Enjoy selfie-selfie dulu pagi tu.

Lepas tu pegi breakfast dulu. Hahaha
Lepas makan, datang semula ke dewan. Tak lama lepas tu da boleh masuk.
 
Keadaan dewan. Tak seperti yg dibayangkan. Ingatkan kat kawasan lapang dataran. Siap ada aircond, sejuk giler. Huhuu
Nampak tak dapat turn No 2. Antara orang terawal yg sampai. Huhuu
Step seterusnya cabut undi untuk unit pilihan. Redha je la.
Lepas cabut undi, pegi meja sebelah & serahkan duit deposit.
Lepas step yg ni, pegi meja peguam plak. Serahkan fee S&P seperti yg tertera di bawah ;
Prosedur selesai ! Fuhh..
Tahniah !! Anda berjaya baca sampai habis. Hihiii.
Next prosedur kita sambung lain post ya.
Terima Kasih.

1 comment:

Aslin Effendy said...

Assalamualaikum part-2 dah ada ke?